Işıklar Maden Ocağında 28 İşçi İşten Çıkarıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Işıklar Maden Ocağında 28 İşçi İşten Çıkarıldı (2)

Işıklar Maden Ocağında 28 İşçi İşten Çıkarıldı (2)

İşçiler TEPKİLİ Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasının meydana geldiği Eynez ocağını da çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda işten çıkarılan işçiler bu duruma tepki gösterdi.

19.11.2014 17:39

İşçiler TEPKİLİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, maden faciasının meydana geldiği Eynez ocağını da çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda işten çıkarılan işçiler bu duruma tepki gösterdi.

Sayının artabileceği belirtilirken, evli ve 3 çocuk babası 40 yaşındaki Bayram Fener, 17 yıllık maden işçisi olduğunu, emekliliği sonrası 3 yıl önce de Işıklar Maden Ocağı'nda çalışmaya başladığını söyledi. Fener, "Otobüse bindikten sonra maden sahasının orta istasyon kısmında güvenlikçiler aracı durdurdu. İşe giriş kartımızı bastık. Sistem okumadı. 'Çıkışı verdik' dediler bizi geri gönderdiler" diye konuştu.

'ÖNÜMÜZ KIŞ, ÇOLUK ÇOCUK MAĞDUR OLDUK'

Bir diğer maden işçisi 35 yaşındaki Murat Kopar, "Sabah işe gitmek için otobüsümüze bindik. İşyerine yaklaşınca aracımızı durdurdular. Kimlik tanıma cihazında kaydımız çıkmadı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri beni aşağı indirdi. Ardından her otobüsten bir iki kişi indirildi. Şirketin muhasebe servisinde görevli bir kişi ile şirket avukatı bize işlerimize son verildiğini söyledi. Bir hafta içinde tebligat gönderileceği söylendi. Önümüz kış, çoluk çocuk mağdur olduk. Biz bu şekilde mağduriyeti hakketmedik. Bizleri temsil eden sendikacı arkadaşlarımızdan destek istedik. Ama bugün Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şubesi bizlere destek oldu" dedi. - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işıklar Maden Ocağında 28 İşçi İşten Çıkarıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement