İşitme Engelliler'den Sessiz Yürüyüş - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelliler'den Sessiz Yürüyüş

İşitme Engelliler\'den Sessiz Yürüyüş

NİFAD'nin SODES tarafından finanse edilen ve Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulunun proje ortağı olduğu Sessiz Fotoğraf projesi devam ediyor.

28.05.2014 11:50  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD)'nin SODES tarafından finanse edilen ve Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu'nun proje ortağı olduğu Sessiz Fotoğraf projesi devam ediyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen uygulama gezilerinin üçüncü durağı Kapadokya oldu. Daha önce Hatay ve Gaziantep'e yapılan uygulama gezilerinden sonra son gezi Kapadokya'ya yapıldı. NİFAD üyeleri ve Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinden oluşan 45 kişi katıldı.

Kapadokya gezisini ilk durağı Göreme'deki Meskendir Vadisi oldu. Projede yer alan üyeler ve öğrenciler 6 Km'lik yolu yürüyerek bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldular. Zorlu ve uzun bir yürüyüşün ardından öğle yemeği molası verildi. Daha sonra Avanos'a geçerek çanak-çömlek atölyesinde seramik ürün yapımını merakla izlediler. Özkonak kasabasında bulunan yer altı şehrini gezdikten sonra Zelve Açıkhava müzesi ve 2007-2008 yılında turizme kazandırılan Mustafapaşa'da bulunan tarihi yapıları ve kiliseleri gezdikten sonra Niğde'ye döndüler.

SODES'in finanse ettiği Sessiz Fotoğraf projesi ile ilgili olarak NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner "Şu an projemizin son aşamasındayız. Gezilerimizi Kapadokya ile tamamlamış olduk. Proje kapsamında Haziran ayında Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin ve projeye katılan üyelerimizin çekmiş oldukları fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergimiz olacak. Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve faaliyetlerle ilgilide bir kitap albümü oluşturacağız. Çok verimli ve faydalı bir projeyi hep birlikte tamamlama noktasındayız. Dernek olarak yeni projelerimiz olacaktır. NİFAD'ın Sessiz Fotoğraf Projesi dışındaki diğer faaliyetleri de devam ediyor. Yakın tarihte Kapuzbaşı gezimiz olacak" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşitme Engelliler'den Sessiz Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement