İşitme Engellilerin Kayıt Çilesi - Son Dakika
Güncel

İşitme Engellilerin Kayıt Çilesi

İşitme Engellilerin Kayıt Çilesi

Diyarbakır'da işitme engelli öğrencilerin meslek liselerine kayıt yapmak istemesi ve pansiyonlu okullarda kalma isteği sonuçsuz kalıyor.

22.08.2014 01:02  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşitme Engelli Öğrencilerin meslek liselerine kayıt yapmak istemesi ve pansiyonlu okullarda kalma isteği sonuçsuz kalıyor. Okul idarecilerinin ikametgah şartı göstermesi ve ilgisiz tavrı, velileri isyan etme noktasına getirirken, çoğu Diyarbakır dışında olan öğrencilerin tek isteği, birkaç arkadaşlarıyla pansiyonda kalabilmek. İletişim sorunu sebebiyle veliler, çocuklarını pansiyonda kalmadıkları zaman güvende hissetmiyor.

'YER PROBLEMİ DÜŞÜNÜLMÜYOR'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ Meslek Lisesi ve Vali Gökhan Aydıner Meslek Lisesi pansiyonlu olduğu için, öğrencilerini kaydetmek istediklerini belirten veliler, engelli öğrencilerin raporları ve özel eğitim belgeleri olmasına rağmen kaydedilmediklerini iddia etti. Çıkan son yönetmelik ileri sürülerek, öğrencilerin kaynaştırma öğrencisi olarak diğer liselere serpiştirildiklerini belirten veliler, şehir dışında olan öğrencilerin kalacak yer probleminin düşünülmediğini belirtti.

'KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ'

Uzun zamandır velisi olduğu öğrenciyi kaydetmek isteyen İrfan Erdak , çözüm beklediklerini söyleyerek, sekiz yıl işitme engelli okulda eğitim ve öğretim gören kardeşime koskoca şehirde birkaç işitme engelli arkadaşıyla okul bulamadığını söyledi. Bir başka veli Ayten Çelik ise, " Eğil'de ikamet etmekteyiz kapı kapı dolaşıyoruz hiçbir yetkili çözüm bulamadı ne mantık anlam veremiyorum. Bir rezalet yaşamaktayız çocuklarımız zaten sıkıntılı okula kayıt etmemenin üzüntüsünü yaşamaktayız" dedi. Bismil'de ikamet eden Alattin Tekin de, "Bu nasıl eğitimdir bu nasıl iştir bir türlü anlamadım günlerdir çocuklarımızı koskoca bir Büyükşehir'de kaydını yapamıyoruz. Bizleri futbol topu gibi oynatıyorlar" diye konuştu.

'YETKİLİLERE DUYARLILIK ÇAĞRISI'

İlçelerden gelen öğrencilerin arkadaşlarıyla bir arada olmadığı zaman uyumsuzlukların başlayacağını bildiklerini anlatan diğer veliler ise, "İşitme engelli olan öğrencilerin dersi dinleme imkânı yok, çocuk kelimelerle normal cümle kuramıyor ve eklerden köklerden habersiz. Öğretmen dersi anlatsa bile kavrayacağı bir şey olamaz. Ancak bir lisede pansiyonlu okulda bu öğrencilere özel bir sınıf açılmalı" şeklinde görüş belirterek, Valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İşitme Engellilerin Kayıt Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement