İskilip'te Ödüllü Mangala Turnuvası - Son Dakika
Yerel

İskilip'te Ödüllü Mangala Turnuvası

İskilip\'te Ödüllü Mangala Turnuvası

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Kaymakamlığı tarafından, Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip strateji ve zeka oyunu “Mangala”yı öğrencilere tanıtmak için çalışmalar başlatmıştı.

16.04.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Kaymakamlığı tarafından, Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip strateji ve zeka oyunu "Mangala"yı öğrencilere tanıtmak için çalışmalar başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında "Mangala" oyun takımından 100 adet alınmış ve okullara dağıtımı yapılarak gönüllü öğretmenlere mangala eğitimi verilmişti.

Kursa katılan tüm öğretmenler mangala oyununun tüm çocuklara öğretilmesi için görev yaptıkları okullarda çalışmalar başlattı. İlçede bulunan her okul kendi arasında turnuva yaparak yarışmaya katılacak öğrenciyi belirledi.

Yapılan yarışmalar sonrasında ise kendi okulunda birinci olan 12 ilkokul ve 13 ortaokul öğrencisi İskilip Kaymakamlığı tarafından Sakarya İlkokulu'nda 17 Nisan Perşembe günü düzenlenen "Mangala Turnuvası"na katılmaya hak kazanacak. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip'te Ödüllü Mangala Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • haydar eren: Biz çocukken oynardık ayrıca 9 taş ve üç taş gibi zeka oyunları vardıçelik çomak ökgel ve bahar aylarında çubuklarla oynanan ekmek çubuğu denilen oyun ve ağaçdan yapılmış topaç oyunu bilmem hatırlayanlar varmı herkese selam uğurludağ belkavakdan haydar eren 0 0 Yanıtla

Advertisement