Isparta Demirel İçin Mevlit Okutulacak - Son Dakika
Güncel

Isparta Demirel İçin Mevlit Okutulacak

Isparta Demirel İçin Mevlit Okutulacak

Demirel'in memleketinde yas (ek) DEMİREL İÇİN MEVLİT OKUTULACAK Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cuma günü TBMM'de ve ardından Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrasında cumartesi günü Isparta İslamköy'de defnedilecek.

17.06.2015 17:30

Demirel'in memleketinde yas (ek)

DEMİREL İÇİN MEVLİT OKUTULACAK

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cuma günü TBMM'de ve ardından Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrasında cumartesi günü Isparta İslamköy'de defnedilecek. Demirel için memleketi Isparta'da perşembe günü ise Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ITSO) mevlid-i şerif okutulacak.

Süleyman Demirel'in defin işlemleri için memleketi Isparta'da hazırlıklar başladı. Sabah saatlerinden itibaren Atabey Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri tarafından İslamköy'de tüm sokaklar temizlenirken, Isparta Valiliği öncülüğünde Dışişleri Bakanlığı'yla koordineli şekilde hazırlıklar devam ediyor.

Süleyman Demirel'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan, 'İlimiz, ülkemiz açısından büyük hizmetler yapmış büyük devlet adamı. Öncelikle Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin, bütün Ispartalı hemşehrilerimizin ve aile efradının başı sağolsun diliyoruz. Ankara'da devlet erkanı ve aileyle istişareler devam ediyor. Ulusal düzeyde yapılacak tören Ankara'da olacak, ardından defin işlemleriyle ilgili İslamköy'de aile kararına göre tören yapılacak. Defin işlemlerine yönelik alınacak tedbirler yönünde toplantılar yaptık. Dışişleri Bakanlığımız ve diğer ilgili birimlerle Ankara'daki törenden sonra burada yapılacak faaliyetlerle ilgili koordinasyon çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

MEVLİT OKUTULACAK

Demirel'in vefatı nedeniyle ITSO tarafından 18 Haziran Perşembe günü saat 16.00'da mevlid-i şerif ve hatim duası okutulacak. Demirel'in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımlayan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise şunları söyledi:

'Üzüntümüzü anlatacak kelime bulamıyorum. Isparta'nın yetiştirdiği büyük devlet adamı 9'uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Isparta'nın gururu, 7 yıl Cumhurbaşkanlığı, 7 kez Başbakanlık başta olmak üzere devletin en üst kademelerinde önemli görevlerde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in yaşamı boyunca ülkemize ve ilimize yaptığı hizmetleri anlatmakla bitiremeyiz. Siyaset hayatına damga vuran Isparta'nın yetiştirdiği büyük devlet adamı Süleyman Demirel, Isparta'nın her karış toprağında izi bulunan değerli büyüğümüzü bir Ispartalı olarak unutmamız mümkün değildir. Değerli büyüğümüz sayın Süleyman Demirel Türk siyasi hayatına, ülkemize ve ilimize verdiği hizmetleriyle hep hatırlanacaktır. Türk işadamları adına, kendisine Allah'tan rahmet, Demirel ailesi başta olmak üzere yakınlarına, ülkemize, milletimize ve Ispartalılara başsağlığı diliyoruz."

ISPARTA, (DHA) -

===============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Demirel İçin Mevlit Okutulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement