İsrail Askerlerinin Mescidi Aksa Baskını - Son Dakika
Yerel

İsrail Askerlerinin Mescidi Aksa Baskını

İHH Kars Şube Başkanı Aydın: "İsrail'in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır"

08.11.2014 15:10

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Şube Başkanı Selami Aydın, İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya baskın yapmasına ilişkin, "İsrail'in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır" dedi.

İHH ile Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanlığı Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıya ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamayı yapan İHH Şube Başkanı Aydın, "terör devleti" İsrail'in, bizzat Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıble Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattığını söyledi.

Bu kapatma kararının "insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymak" anlamına geldiğini ve ortada hiçe sayılan İslam aleminin bulunduğuna vurgu yapan Aydın, "İsrail'in bu cüretinin arkasında İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail'in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır" diye konuştu.

"Terör devleti" İsrail'in hedeflerinden birinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve yerine sözde yeniden Süleyman Mabedi'ni inşa etmek olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Hafta içinde Kudüs'te, Mescid-i Aksa'ya çok yakın bir noktada bu konuyla ilgili bir provokasyon amaçlı bir sempozyum yapılmıştır. Bir grup Siyonist Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını ve Süleyman Mabedi'nin inşasını konuşmuştur. Tamamen kışkırtma amaçlı bu sempozyum İsrail'in yeni bir tuzağıdır. Şimdi İsrail yaşanan karışıklığı bahane ederek hem Filistin halkına karşı yeni bir zulme girişecektir hem de Mescid-i Aksa'nın yıkımına giden yolda yeni adımlar atacaktır. Elbette bizler İsrail zulmünü ve terörünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bölgedeki parçalanmışlığın ve bölünmüşlüğün önüne geçmek için her türlü gayretimizi sürdüreceğiz." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail Askerlerinin Mescidi Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement