İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Kalıcı Ateşkes Anlaşması - Son Dakika
Güncel

İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Kalıcı Ateşkes Anlaşması

İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Kalıcı Ateşkes Anlaşması

Hamas ve İslami Cihad, İsrail ile yürütülen görüşmelerde arabulucu rölünü üstlenmesinden dolayı Mısır'a teşekkür etti.

26.08.2014 22:40

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail ile kalıcı ateşkesin sağlandığı müzakere sürecinde üstlendiği arabuluculuk rölünden ötürü Mısırlı yetkililere teşekkür etti.

Hareketlerden yapılan ortak açıklamada, "Ulusal sorumluluğumuz ve ahlaki ilkelerimiz gereği Mısır'ın, Filistin davasını destekleyeci rolüyle gurur duyuyoruz. Mısır'a, halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasıyla sonuçlanan dolaylı görüşmelerde üstlendiği rolden ötürü teşekkür ediyoruz" denildi.

Mısır'dan, Filistin halkının taleplerinin gerçekleşmesi için çabalarını arttırması temenni edilen açıklamada, Mısır ve Filistin halkları arasındaki "kardeşlik ve samimi ilişkilere dayanan derin bağlara" dikkati çekildi.

İsrail'in Gazze'ye 51 gündür sürdürdüğü saldırıların ardından bugün Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde varılan anlaşma gereği saat 19.00'da kalıcı ateşkesin uygulamaya konulduğu açıklanmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 143 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 bin 918 kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Kalıcı Ateşkes Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement