İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

Ağrı'da bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

27.07.2014 06:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organize ettiği, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ve belediye iş merkezi'nden başlayan yürüyüş, Türk Telekom önünde sona erdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, İsrail'in Gazze'ye en az 3 bin ton bomba attığını belirterek, "Gazze'de kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80'lik bölümünü siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 200'ün üstünde çocuk 150'den fazla kadın ve yaşlı şehit edildi" dedi.

- "Gazze zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mekteptir"

Gazze direnişinin Müslümanlara, sadece sabrı, direnişi ve onuru öğretmediğini söyleyen Anığı, şunları kaydetti:

" Filistin, ödediği bedellerle Batılı değerlerin iflasını gösteriyor. Bölünmüş İslam dünyasının çaresizliğini gözler önüne seriyor. Zevk ve sefa içine gömülmüş olan krallıkların, despotların, şahlıkların ve kukla rejimlerin ihanetini de gösteriyor. Gazze sadece bir şehir değil, bir mekteptir. Zulmün ve zalimin ne olduğunu öğreten bir mektep. İkiyüzlülerin, alçakların, hainlerin, korkakların kim olduğunu öğreten bir mektep. Bugün bu mektebimiz bombalar altında. Ümmetin ortak değeri olan Kudüs ve Filistin'i canları ve malları pahasına savunmaya çalışan onurlu ve yiğit Filistinli Müslümanların mücadelelerinin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz."

Kalabalık, ellerinde farklı dillerde yazılan dövizlerle "Kahrolsun İsrail", "Her yer Filistin", "Müslüman zulme sessiz kalamaz", "Her yer Filistin her yer direniş" sloganları attı.

Okunan duaların ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement