İsrail'in Gazze'ye saldırıları - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırıları -

İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları -

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

27.07.2014 02:28

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar protesto edildi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Berlin teşkilatları öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen protesto yürüyüşüne, aralarında Almanlar'ın da olduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Oranienplatz meydanında toplanan kalabalığa, buradaki bir kamyonetin üzerinde kurulan sahnede bir konuşma yapan Tahir Sözen, İsrail'in son düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze'de yaşanan dramı anlattı. Sözen, İsrail'in politikalarıyla Yahudi karşıtlığının karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Biz Yahudi karşıtı değiliz'' dedi.

Sözen, Gazze'ye destek yürüyüşünün amacının Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek olduğunu vurgulayarak, ''Berlin'deki Müslümanlar olarak bugünkü yürüyüşle Filistinliler'in yaşadıkları acıya duyarlılığımızı gösteriyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına buradayız'' dedi.

Tahir Sözen bir süredir Alman medyasında ''Yahudi düşmanlığına hayır'' kampanyası yürütüldüğüne işaret ederek, ''Biz İsrail'in politikalarını kınıyoruz ve yanlış buluyoruz. Alman medyasında son günlerde atılan manşetlerle gündem saptırmaya çalışıyor. Alman basını da İsrail'in saldırılarını gözardı ederek Yahudi karşıtlığını ön plana atarak gündemi saptırıyor'' diye konuştu.

Sözen, yürüyüşe katılımın beklenenin de üzerinde.olduğunu sözlerine ekledi.

Göstericiler daha sonra Oranienstrasse üzerinden Potsdamerplatz meydanına doğru yürüyüşe geçti. İsrail aleyhine slogan atan kalabalıktaki bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Protestocular ellerinde ''Çocuk katili İsrail'', "ABD destekliyor, Almanya finanse ediyor İsrail öldürüyor'', "Filistinli kadın ve çocuk katliamını durdurun'', "Erdoğan dışında hiç biri adam değil'', "Biz Almanlar hükümetimizin tutumundan utanıyoruz'', ''Herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes sırtını dönse, Türkiye Filistin halkına sırtını dönmeyecek'' ''Gazze için haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz'' yazılı döviz ve pankartlar taşıdılar.

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan kalabalıkta, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'ya Adolf Hitler kıyafeti giydirilmiş ve üzerinde ''Kurban değil, fail'' yazan fotoğrafı, görevlilerce müdahale edilerek kaldırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırıları - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement