İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Fetih Hareketi'nin önde gelenlerinden ve "İntifada'nın mimarı" olarak tanınan Bergusi, Gazze'ye yardım için harekete geçme çağrısında bulundu.

29.07.2014 20:18

Fetih Hareketi'nin önde gelen liderlerinden Mervan El-Bergusi, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yardım için harekete geçme çağrısı yaptı.

Bergusi, Hedarim Hapishanesi'nden avukatları aracılığıyla yolladığı mesajında, Gazze'ye yardım için siyasi düzeyde ve halk çapında harekete geçilmesi ve Filistin direnişine destek verilmesini talep etti.

Bergusi, Gazze'deki direniş hakkında, "Direniş, tüm halkımızı çevreleyen seçenek olarak kalacaktır. Direniş, işgalciler ve yerleşim birimleriyle mücadelede özgürlük ve bağımsızlığın garantisi olacak" ifadesini kullandı.

Ulusal uzlaşı hükümetinden Gazze için harekete geçmesini isteyen Bergusi, tüm sınır kapılarının açılması ve ablukanın kalkması amacıyla çalışmak için acele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bergusi mesajında ayrıca, "Filistin'de siyasi düzen yenilenmeli. Siyaset, acziyet ve başarısızlıktan kurtarılmalı, tüm sektörler canlandırılarak ulusal birliğe katkı sağlanmalı" önerilerinde bulundu.

İsrail'e karşı 1987'de başlatılan 1. İntifada'nın Batı Şeria'daki liderleri arasında yer alan Bergusi, İsrail tarafından tutuklanarak Ürdün'e sürgün edildi. Filistinli lider, burada 7 yıl kaldıktan sonra Oslo Anlaşması gereği 1994'de Batı Şeria'ya döndü. 1996'da milletvekili seçildi. İkinci İntifada'nın 2000'de başlamasının ardından 15 Nisan 2002'de İsrail'in tekrar tutukladığı Bergusi, 5 defa müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement