İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Erzurum'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2014 15:24

Erzurum'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Lala Paşa Camisi önünde cuma namazının ardından toplanan bir grup, ellerinde "Müslüman zulme boyun eğmez", " Filistin'e dua, İsrail'e beddua", "Mazlumlar ayağa kalkmadan, zalimler diz çökmez", "Ölen insanlar mı, insanlık mı" yazılı pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Erzurum Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Mustafa Güvenli, gece Müslümanlar sahura hazırlanırken, İsrail'in kara harekatı başlatarak, Gazze'deki Müslümanların sahur sofrasına modern dünyanın yüksek teknolojileri ile üretilmiş kan ve gözyaşı bombaları düşürdüğünü söyledi.

Güvenli, on gündür havadan yağdırdığı bombalarla ölümlere yol açan İsrail'in pervasız bir şekilde saldırılarını sürdürdüğünü ve kara harekatı başlattığını ifade ederek, "Yine onlarca, yüzlerce masum insanı uykusunda vurdu, sofrası başında vurdu. Özellikle de adeta kasıtla olarak ramazan ayında bu saldırıları getirerek, en acı saldırıları, en büyük saldırıları maalesef Müslümanların mübarek ayı ramazanda yaptı" dedi.

Gazzeli çocukların anne-baba diyemeden Siyonistlerin hedefi haline geldiğini belirten Güvenli, Gazze'de insanların her an ölümün onları bulacağını bildikleri için dillerinde Kelime-i Şehadetle dolaştığını anlattı.

Güvenli'nin sözü sık sık "Avrupa değil İslam Birliği", " Hamas'a selam direnişe devam", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa" şeklinde sloganlarla kesildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de rahmet ayında Filistinli Müslümanların büyük bir savaşla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, şunları konuştu:

"Tapuları kendilerinin olan, öz be öz vatanlarında İsrail'in kuşatması altında yiyecekten mahrum, ilaçtan mahrum bir de şimdi bu mübarek ayda bir kara harekatıyla karşı karşıya. Biz Erzurumlular olarak bu olayı telin ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın neresinde olursa olsun insanlığa karşı işlenen tüm suçlara karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Biz kardeşlerimizin acısını, sıkıntısını paylaşıyoruz, telin ediyoruz. İsrail'in yıllardır bu Müslüman kardeşlerimize yaptığı zulme göz yuman batıyı da telin ediyoruz."

Burada dua edilmesinden sonra saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Grup ardından, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak, Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp, Yakutiye Kent Meydanı'ndan Havuzbaşı'na kadar yürüdü. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement