İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

ESKADER: "Diliyoruz ki bu insanlık ayıbına üzülemeyen kalpler de yumuşayarak, bu acıya ortak olsun" "Elbette acıyı yalnızca paylaşmak ve zalimlerin bu katliamlarını kınamak yetmiyor.

22.07.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "Diliyoruz ki bu insanlık ayıbına üzülemeyen kalpler de yumuşayarak, bu acıya ortak olsun. Elbette acıyı yalnızca paylaşmak ve zalimlerin bu katliamlarını kınamak yetmiyor. İsrail'in bu zulmü unutulmamalı ve iyi tahlil edilmelidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Dernekten yapılan açıklamada, Gazze başta olmak üzere Filistin'in birçok noktasının, yıllardır İsrail'in işgal ve zulmüne karşı ölüm cephesi haline geldiği kaydedildi.

Bu cephenin varlığını tanıyan ve bu ölümleri "katliam" ve "soykırım" olarak gören tek ülkenin Türkiye olduğu vurgulanan açıklamada, özellikle ramazanda kasıtlı artan İsrail güçlerinin saldırıları sonucu ölen çocuk ve sivillerin, savaşı hatırlatan hiçbir yönü olmadığı aktarıldı.

Yaşananların "katliam" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Yaşananların ne kadar acımasız olduğunu ortaya koyma çabamız; masum insanların onlarca yıldır yaşadığı bu zulmün hangi din üzere olursa olsun insani hiçbir kural ve kaideye oturtulamayacağının altını bir kere daha çizmektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 15 gündür Gazze'de çekilen kahredici fotoğrafların, savaş görüntüsüne hiç benzemediği vurgulanarak, bebekler, çocuklar, kadınlar ve ihtiyarların vücutları parçalanarak, hunharca öldürüldüğü, sağ kalanların ise açlık, susuzluk, hastalık, ilaçsızlık kıskacında inlediği anlatıldı.

"İnsanlığın vicdanına kezzap dökülmüş gibi Gazze'ye gidecek bütün merhamet ve yardım tünellerinin ucunun kapatıldığı" aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsanın yaşama hakkının ve ihtiyacının bütün toplumlarda öncelikli hak ve ihtiyaç olduğu, yüce dinimiz İslam kaidelerine göre de kimsenin yaşama hakkının gasp edilemeyeceğinin aşikar olması, maksadımızın dayandığı temel noktalardır. Bu bağlamda yalnızca Gazze ve geniş anlamıyla Filistin değil, dünyada zulüm görmüş ve görmekte olan başta İslam coğrafyasına mensup halklar olmak üzere haksızlığa uğramış, yaşama ve kendini savunma hakkı elinden alınmış, soyu tehlikedeki bütün insanların acısını paylaşıyoruz.

Maalesef ülkemiz sınırları içinde, son günlerde Gazze'de ölen yüzlerce sivilin arasında yüze yakın çocuğun öldüğünü umursamayan, hatta İsrail'i haklı gören kişiler ve kurumlar var. Diliyoruz ki bu insanlık ayıbına üzülemeyen kalpler de yumuşayarak, bu acıya ortak olsun. Elbette acıyı yalnızca paylaşmak ve zalimlerin bu katliamlarını kınamak yetmiyor. İsrail'in bu zulmü unutulmamalı ve iyi tahlil edilmelidir. Zalimlerin sevgisini içimizden kovduğumuz gibi ayrıca onların evlerimize, çarşı, pazar ve mağazalarımızın raflarına ve yaşadığımız bütün alanlara sıralanan ürünlerinden de uzaklaşmayı bilmeliyiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement