İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 158'e Yükseldi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 158'e Yükseldi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 158\'e Yükseldi

İsrail dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırıda 18 kişi ölürken 50 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanlığı ölü sayısının 158'e yaralı sayısının 1070 yükseldiğini açıkladı.

13.07.2014 04:34  Güncelleme: 08:51

İsrail'in Gazze'ye geçtiğimiz pazartesi günü başlattığı ve o günden beri sürdürdüğü hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e, yaralıların ise 1070'e yükseldiği bildirildi.

BAKANLIK SÖZCÜSÜ: ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yaralananların ise 1070'e yükseldiğini belirtti.

GECE KARALIĞINDA ÖLÜM SAÇTI

Kudra, İsrail savaş uçaklarının bu gece Gazze'nin doğusunda bulunan eş-Şucaiyye mahallesindeki el-Batş ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını ifade etti.

ÖLÜ SAYISI HER AN ARTIYOR

Görgü tanıkları da saldırılarda hedef alınan evlerin yerle bir olduğunu ve onlarca kişinin yaralandığını dile getirdi. Kudra, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir grup Filistinli'ye düzenlediği hava saldırısında ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını kaydetti.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentine düzenlenen saldırıda yaralanan bir kişinin de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

POLİS KOMUTANI AĞIR YARALANDI

Sözcü Kudra, Gazze'deki Filistin Polisi Komutanı Tuğgeneral Teysir el-Batş'ın, İsrail hava kuvvetlerine ait F16 savaş uçaklarının Gazze'nin duğusundaki evine düzenlediği hava saldırısında ağır yaralandığını aktardı.

Görgü tanıkları da, saldırıda Batş'ın evinin yanındaki diğer bir evle birlikte tamamen yıkıldığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarında Ölü Sayısı 158'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement