İstanbul Adliyesi'nde Devir Teslim - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesi'nde Devir Teslim

İstanbul Adliyesi\'nde Devir Teslim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı’na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nden ayrıldı.

21.01.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. Devir teslim törenine, atamaları çıkan başsavcı vekillerinin katılmadıkları görüldü.

HSYK'nın geçtiğimiz haftaki atama kararları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve başsavcı vekillerinde değişikliğe gidilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanırken yerine İstanbul Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu atanmıştı. Başsavcı Vekilleri Cihan Kansız, Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Ali Güngör çevre illere düz savcı olarak atanmış, Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ise Bakırköy Başsavcı vekilliğine getirilmişti.

Atama kararlarının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devir teslim töreni düzenlendi. Adliyenin atrium alanında yapılan devir teslim töreninde Turan Çolakkadı ve Hadi Salihoğlu'nun konuşmalarının ardından Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır bir konuşma yaptı.

Başsavcı Çolakkadı ile 2011'den bu yana keyifle görev yaptığını ifade eden Bayındır, "zaman zaman kendisinden feyz aldım. yüreği vatan ve insan sevgisiyle dolu çok kıymetli bir kardeşimdir. Bizler hakim ve savcılar olarak ülkenin ücra köşelerinden gelerek buralarda görev yapmaktayız. Başsavcım adalet, hak hukuk ilkesinden ayrılmayarak bugünlere kadar geldi. Başsavcım Maraş'ın Köleli köyünden çıkarak buralara kadar tırnağıyla kazıyarak geldi ve alnının akıyla bir üst göreve atanmak suretiyle gitti" dedi.

ATAMASI ÇIKAN BAŞSAVCI VEKİLLERİ TÖRENE KATILMADI

Adliyede yapılan devir teslim törenine ataması çıkan diğer başsavcı vekillerinin katılmaması dikkat çekti. Başsavcı vekilliğinden düz savcı olarak çevre il ve ilçelere atanan Fikret Seçen, Ercan Şafak, Cihan Kansız ve Ali Güngör ile Bakırköy Adliyesi'ne Başsavcı Vekili olarak atanan Oktay Erdoğan törende yer almadı. Törende yapılan konuşmalarda törene katılmayan Başsavcı Vekillerinden Oktay Erdoğan'a teşekkür edilirken, diğer isimlerden ise söz edilmedi.

Adliye içinde yapılan törenin ardından Başsavcı Hadi Salihoğlu ardından Turan Çolakkadı'yı adliyenin protokol kapısına kadar uğurladı. Turan Çolakkadı buradan savcılar hakimler ve adliye personelinin alkışları eşliğinde aracına binerek adliyeden ayrıldı. Aracına binen Çolakkadı el salladı.

"BUGÜNE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALARIN AYNI ŞEKİLDE DEVAMINI SAĞLAYACAĞIZ"

Salihoğlu Çolakkadı'yı yolcu ettikten sonra yaptığı açıklamada ise, "Şu anda Sayın Başsavcımız Turan Çolakkadı'yı uğurladık. Ondan emaneti devraldık. Biraz önce içeride dediğim gibi 20 Temmuz 1979 tarihinde genç bir stajer olarak başladığım İstanbul Adliyesi'ne Cumhuriyet Başsavcısı atanmanın gurur ve onurunu yaşıyorum. İnşallah bundan sonra sayın Başsavcımdan almış olduğumuz adalet bayrağını yürütüyoruz. Bütün gayemiz ilk günden beri adaletli ve tarafsız olmak. Burada tüm arkadaşlarımla birlikte Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Cumhuriyet savcısı ve diğer çalışanlarla birlikte adaletin gerçekleşmesi yolunda son derece gayretli olacağız. Bugüne kadar yapılan çalışmaların aynı şekilde devamını sağlayacağız. Ülkemize güzel günler diliyorum. Bu vesileyle siz değerli basın mensuplarını ve Türk milletini saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesi'nde Devir Teslim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement