İstanbul'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Kar Yağışı

Kenti etkisi altına alan yoğun kar ve tipi nedeniyle TEM otoyolunda kalan 182 tır vinçlerle çekildi.

19.02.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenti etkisi altına alan yoğun kar ve tipi nedeniyle TEM otoyolunda kalan 182 tır vinçlerle çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle TEM Mahmutbey, Hadımköy, Büyükçekmece güzergahında zincir takmadığı için rampada kalarak yolu tıkayan 3 tır, uzun araç kuyruklarına ve kar birikmesine neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi, tipi nedeniyle kısa sürede kapanan TEM otoyoluna müdahale etmek için tüm ekiplerini seferber etti. Yol Bakım Daire Başkanlığı, 5 kar küreme ve tuzlama aracı, 4  büyük vinç, 5 küçük çekiciyi bölgeye gönderdi.

Karayolları ekiplerine destek veren ekipler, Afet Koordinasyon Merkezi'nden koordine edildi.

Çok sayıda aracın yolda kalması ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle sürdürülürken, itfaiye de alarma geçirilerek olay yerine gönderildi. Anadolu ve Avrupa yakasında görev yapan afet müdahale araçları olay yerine sevk edildi.

Mahmutbey, Büyükçekmece güzergahında 11'i "Hızır Güç" adı verilen, 4'ü de "Koca Yusuf" isimli 15 müdahale aracı, 30 personel ile ters yönden ilerleyerek bariyerleri kesti.

Ekipler, 182 tırı otoyoldan çekti. Yollar kar kürüme araçları ile temizlenerek tuzlandı. Uzun uğraşlardan sonra yol kontrollü olarak iki yöne de trafiğe açıldı.

Çalışmalar sırasında vatandaşlara sıcak çorba ve kumanya da dağıtıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement