İstanbul'daki 'Sahte Hat' Operasyonu Polis Kamerasında - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 'Sahte Hat' Operasyonu Polis Kamerasında

Zeytinburnu, Esenler ve Bakırköy’de geçersiz nüfus cüzdanı ve pasaport kullanarak açtıkları hatları satan telefon bayilerine operasyon düzenlendi.

02.09.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu, Esenler ve Bakırköy'de geçersiz nüfus cüzdanı ve pasaport kullanarak açtıkları hatları satan telefon bayilerine operasyon düzenlendi. 11 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon anı polis kamerası tarafından görüntülendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte hat satıldığı yönünde alınan ihbar doğrultusunda Zeytinburnu, Esenler ve Bakırköy'de faaliyet gösteren bir telefon bayisinin şubelerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda hakkında özel belgede sahtecilik, elektronik haberleşme, kanununa aykırı hareket etmek gibi suçlardan 18 kaydı olan bayi sahibi H.A (54) gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramalarda ise 54 aktif hat, imzasız abone sözleşmeleri, çok sayıda nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopileri ele geçirildi. Ele geçirilen nüfus cüzdanı fotokopilerindeki T.C. kimlik numaralarını sorgulayan ekipler, kimliklerin daha önce vatandaşlar tarafından kaybedilen geçersiz kimlik belgeleri olduğunu tespit etti. Operasyon anı polis kamerası tarafından görüntülendi.

Polis ekipleri H.A.'nın emniyette vermiş olduğu ifade doğrultusunda Esenler'deki merkez bayiye de operasyon düzenleyerek 4 şüpheliyi gözaltına aldı. İş yerinde yapılan aramalarda 8 aktif hat, imzasız abone sözleşmeleri ve yabancı uyruklu kişilere ait pasaportların fotokopileri ele geçirildi. Bu bayiye bağlı olan, 5'i Zeytinburnu'nda 1'i Bakırköy'de olmak üzere 6 bayiye de iki gün sonra operasyon düzenleyen ekipler, bayilerin sahibi olan 6 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Operasyonlar sonucu gözaltına alınan toplam 11 şüpheliden H.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 10 şüpheli ise serbest bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Sahte Hat' Operasyonu Polis Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement