İstanbul'daki Uluslararası Konferansa Havanseverlerden Protesto - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Uluslararası Konferansa Havanseverlerden Protesto

İstanbul\'daki Uluslararası Konferansa Havanseverlerden Protesto

* İstanbul'daki bir otelde düzenlenen "Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı", hayvansever tarafından protesto edildi.

03.03.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İstanbul'daki bir otelde düzenlenen "Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı", hayvansever tarafından protesto edildi.

Eylem öncesi otelin dış duvarına yazı yazan bir kişi gözaltına alındı. Konferansın düzenlendiği otelde oda kiralayan eylemcilerden ikisi ise pencereye pankart astı.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Uluslararası Refakatçi Hayvan Yönetimi Koalisyonu tarafından, "Uluslararası Köpek Nüfusu Yönetimi Konferansı"nın ikincisi Şişli'deki bir otelde düzenleniyor.

3 gün sürecek ve basına kapalı olarak gerçekleştirilecek konferansı protesto etmek isteyen 11 farklı sivil toplum örgütüne üye hayvanseverler, saat 10.30'da otel önünde toplandı. Eylem başlamadan elindeki sprey boya ile otelin dış duvarına, yazı yazan Çetin Şengül adlı bir hayvansever polis tarafından gözaltına alındı. Polis otosuna bindirilen Şengül, Şişli Merkez Karakolu'na götürüldü.

YÜZLERİNE KÖPEK VE KEDİ MASKESİ TAKTILAR

'Hayvan deneyleri: Çünkü siz buna değersiniz', '3 gün boyunca hayvan katliamı planlanacak. ICAM Yeryüzünden defol' yazılı pankartlar açan eylemcilerden çoğu yüzlerine kedi ve köpek maskeleri taktı. Eylemciler, sık sık, 'İçerde dışarıda kafesleri parçala', 'Ağaca, hayvana, yeryüzüne özgürlük', 'Katil ICAM yeryüzünden defol' şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Kerem Savey okudu. Konferans boyunca havyan katliamı planlanacağını söyleyen Savey, "Konferansa Türkiye'deki hayvan özgürlüğü ve hayvan hakları örgütü ve oluşumlarının tek bir tanesinin dahi davet edilmedi. Bu konferansın gündemi, tartışmasız bir hak olan yaşam hakkının garanti altın alınması ya da hayvanların tecavüze, lince ve işkenceye varan toplumsal şiddete maruz kalmadan özgürce yaşaması veya hayvan haklarının geliştirilmesi değildir. Bu konferansın gündemi, şehrin en büyük sorunuymuş gibi gösterilen, salgın hastalık kaynağı ve kamu düzeni bozan düşman unsur olarak işaret edilen sokak hayvanlarının kökten 'çözüm'lerle, toplumsal infiale yol açmayacak yöntemlerle, yani kılıfına uydurularak ve sistemli bir şekilde yok edilmesidir" dedi.

Açıklamada, konferansın tam da İstanbul Büyükşehir Belediyesince Kısırkaya ve Pendik'te yaptırılan barınakların tartışıldığı günlere denk getirildiği belirtilerek, "Bu konferansın gündemi, Türkiye'de bugüne kadar devlet eliyle sürdürülen hayvan katliamı politikasının, toplu soykırıma dönüştürülmesinin yollarını aramak, bilimsellik ve modernleşme adı altında kitlesel hayvan katliamlarının önünü açmaktır. Tüm bunları kamu nezdinde meşru kılmaktır" denildi.

Açıklamada, konferansın devam etmesi halinde üçüncü gün de eylem yapılacağı kaydedilerek, "Biz yaşam savunucularının, insanın, hayvanın ve doğanın varoluşuna karşı hunharca tutumlara meyledenlere karşı sözümüz açıktır: Tek bir hayvanı dahi ne toplama kaplarına ne soykırım uygulamalarına ne de hayvanları rant kapısı haline getirecek kanlı projelere teslim edeceğiz. Devletin ve ICAM gibi kanlı kuruluşlara inat yaşamı savunacağız" ifadeleri kullanıldı.

OTELİN PENCERESİNE PANKART ASTILAR

Açıklama sırasında, otelden oda kiralayan iki eylemci, odanın penceresinden "ICAM= Hayvan Soykırımı" yazılı pankart astı. Pankart asıldığı sırada eylemciler alkış ve sloganlarla arkadaşlarına destek oldu. Yaklaşık 5 dakika kalan pankart daha sonra otel görevlileri tarafından indirildi.

OTELE BASIN MENSUPLARININ GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan eylem sonrası konferansı takip etmek isteyen basın mensupları otele sokulmadı. Otelin güvenliği, konferansı düzenleyen ICAM yetkililerinin basın mensuplarının kesinlikle içeri alınmaması talimatı verdiklerini söyledi. Eylem sırasında polis, otel girişinde önlem alırken, eylem açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Uluslararası Konferansa Havanseverlerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement