İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) – Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında, Önder İmam Hatipliler Derneği bünyesinde çalışmalar yapan Öncü Gençlik Spor Kulübü'nün düzenlediği İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

26.05.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (AA) – Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında, Önder İmam Hatipliler Derneği bünyesinde çalışmalar yapan Öncü Gençlik Spor Kulübü'nün düzenlediği İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Uzun'un Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, törende yaptığı konuşmada, ödül töreninin hayırlara vesile olmasını diledi. Terzi, bundan sonra daha güzel işler yapmak için öncü gençliğin vazifesinin daha da çoğaldığını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Çağatay da bakanlığın Gençlik Projeleri Destek Programı'na ilişkin işleri yürüttüklerini, son 4 yılda bin 350 projeye 130 milyon lira civarında destek verdiklerini söyledi.

Bu projelerin bir gencin hayatındaki her alana hitap ettiğini ifade eden Çağatay, spordan sağlığa, kültürden inovasyona her alan için proje üretildiğini anlatarak, sivil toplum kuruluşlarının da gençlik alanındaki faaliyetlerine önem verdiklerini vurguladı.

Çağatay, bakanlık olarak pırıl pırıl bir neslin yetişmesi için çaba harcadıklarını, bu kapsamda faaliyet gösteren Öncü Gençlik ve Spor Kulübü'nü de kutladığını dile getirdi.

Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da, bugün 1 milyon 207 bin öğrencisi, mezunu, mensubu, gönüldaşı, emektarı olan büyük bir camia olduklarını söyledi.

İmam hatipli bir gencin, çok yönlü yetişmek durumunda olduğunu belirten Bekiroğlu, "Spor alanında da gençlerin iyi yetişmesi, öncülük yapması ve inşallah dünya çapında büyük başarılara imza atacak şekilde kendisini yetiştirmesi gerekir." dedi.

Bekiroğlu, bu müsabakaları gelecek yıl ülke genelinde yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de, sivil toplum kuruluşlarının hayatın her alanında çok büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Kep, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bine yakın spor kulübüne malzeme desteği sağladıklarını belirterek, müsabakalarda dereceye giren takımları ve sporcuları kutladı.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, 3 yılda 43 spor kulübü kurduklarını, "tüm imam hatip gençliğine nasıl ulaşabiliriz" diye yola çıktıklarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açtığı destek programlarıyla seminerler düzenlediklerini söyledi.

Sürmeneli, 1,5 yıl içinde 50'den fazla ile gittiklerini, bu yıl 74 seminer yaparak Türkiye genelinde 1,5 yılda 380 bin imam hatipli gence ulaştıklarını anlattı.

Kulüp olarak İstanbul'da farklı okullarda, farklı branşlarda hizmet verdiklerini aktaran Sürmeneli, bu yıl 10 branşta 16 kategoride 460 takımın yarıştığını belirtti.

Törende daha sonra voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, badminton, serbest güreş, grekoromen güreş, taekwondo, atletizm branşlarında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement