İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği - Son Dakika
Güncel

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği

Kadın Hakları Uluslararası Sözleşmede Var, Uygulamada Yok

17.12.2014 13:45

35 yıl önce 18 Aralık 1979 tarihinde kabul edilen Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi'ni Türkiye 1985 yılında onayladı.

Sözleşmeyi onaylayan devletler, kadınların yasalarda ve yaşamın her alanında insan haklarından erkeklerle eşit olarak yararlanmasını sağlama taahhüdü altına girdiler.

Ancak, Türkiye, kadını BİREY olarak görmeyen bir anlayışla yönetildikçe, bu eşit haklar yaşama geçirilemiyor.2014 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği raporunda 142 ülke arasında ekonomik katılım; fırsat eşitliği; eğitim; sağlık ve siyasi temsil konularında Türkiye, dünya sıralamasında 125'inci sırada yer alıyor. Her üç evlilikten birinin 18 yaş altında yapılması "çocuk gelinler" sorununa yol açıyor.

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve Medeni Kanun ihlalleri artıyor.

Kadının eşit yurttaş olmasını sağlayan, kadın haklarının güvencesi olan Medeni Kanun'a sahip çıkıyoruz.

"Kadın erkek eşitsizliği, bir demokrasi meselesi" diyoruz.

İKKB olarak, günümüzde kadınlara karşı ayrımcılığın söylemde ve eylemde giderek artması karşısında tüm kişi, kurum ve kuruluşların dikkatini çekiyor, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi'nden (CEDAW) ve uluslararası hukuktan doğan taahhütlerin yerine getirilmesini istiyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement