İstedikleri Zammı Alamayan İşçilerden Toplu İstifa - Son Dakika
Yerel

İstedikleri Zammı Alamayan İşçilerden Toplu İstifa

İstedikleri Zammı Alamayan İşçilerden Toplu İstifa

İzmir’de, bir elektrik dağıtım şirketinde görevli onlarca işçi, maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu gerekçe göstererek şirkete istifalarını sundu.

26.03.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, bir elektrik dağıtım şirketinde görevli onlarca işçi, maaşlarına yapılan zamların yetersiz olduğunu gerekçe göstererek şirkete istifalarını sundu.

İzmir ve bölgesinde faaliyet gösteren bir elektrik dağıtım şirketinde çalışan onlarca işçi, bekledikleri zammı alamayınca isyan bayrağını çekti. İddialara göre, 2016 yılı için yapılan zamların yetersiz olduğunu belirten işçiler, duruma tepki gösterdi. Bayındır, Tire, Torbalı gibi toplam sekiz ilçede örgütlenen çok sayıda işçi, tepkisini ortaya koyarak istifa dilekçesini şirket yetkililerine sundu. Haklarını alamadıklarını ve şirketin arıza servisinde çalıştıklarını dile getiren işçiler, istedikleri zamların verilmediği takdirde istifa dilekçelerini geri çekmeyeceklerini söyledi.

DAĞITIM ŞİRKETİNİN YETKİLİLERİ ŞAŞKIN

Öte yandan, durum nedeniyle işçiler kendi aralarında bir toplantı yaptı. Durumu masaya yatıran işçiler, ortaklaşa bir karar alarak hak ettikleri maaşı alana kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi. Söz konusu şirket yetkilileri de, beklenmedik istifalarla şaşırdı. Yetkililerin, işçilerden konunun görüşülmesi ve karara bağlanması için iki gün zaman istediği öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstedikleri Zammı Alamayan İşçilerden Toplu İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement