'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" - Son Dakika
Yerel

'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü"

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinliği düzenlendi.

12.03.2014 16:46

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" etkinliği düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende, Gölpazarı Ticaret Meslek Lisesi'nda görevli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Haşim Burak Metin yaptığı konuşmada, Osmanlı'nın çöküş dönemleri ve Kurtuluş mücadelesi yıllarında Mehmet Akif Ersoy'un verdiği mücadeleyi anlattı.

Metin, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy eserlerinde Türkçenin üstüne titrer. Akif'in dininden sonra, dili gelir. Onun edebi kişiliğini şekillendiren en önemli kavram 'isyan' dır. Vatanın hayrına olmayan her şeye isyan eder, eleştirir ve çözüm arayışına girer. Akif'in kalemi bu yüzden hep kan ağlamıştır ama "Asımın Nesli" dediği, Çanakkale'de yenilmeyen ve Kurtuluş Savaşını kazanacak olan Türk gencine hep güvenmiştir."

Konuşmanın ardından program, şiirler, skeçler, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo gösterisi ve Güner Orbay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Türkan Ak'ın, söylediği kahramanlık türküleri ile sona erdi.

Programa, Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Akgümüş, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Öner Sevük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement