İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

Afyon Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

11.03.2016 13:03

Afyon Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Afyon Lisesi konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, bir milleti millet yapanın sadece sahip olduğu toprak değil, taşımış olduğu değerler olduğunu söyledi.

İnsan olmanın nişanesinin iki el, iki ayağının olması olmadığı gibi, millet olmanın nişanesinin de böyle kutsal değerleri içinde barındıran, içinden bazı değerleri çıkaran kişilere sahip olmakla ifade edildiğini aktaran, Güner, şöyle konuştu:

"Bizler insan olarak, toplumun birer ferdi olarak, hepimiz birer misyon, birer görev üzerine hareket ediyoruz. Bizlerin varlığı sadece, sabah uyanan, akşam olunca da yatan, varlıklar olmaktan ibaret değil. Aslında bizleri biz yapan, değerlerimiz ve tarihimiz ile uygun bir yaşam tarzı sürdürmemiz, buna uygun refleksler vermemizle daim olacaktır. Hepimizde insan olmanın verdiği eksiklikler olabilir. Ama bir insanı insan yapan, değerlerini yaşaması ve yaşatmasıdır. İşte İstiklal Marşı da böyle bir olgudur. Tabiri caizse bizim milli duamızdır. Maneviyatımızın ve mücadelemizin kelimelerin ötesine taşıyan ifadelerdir."

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı slayt gösterildi.

Afyon Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan oratoryonun seslendirildiği tören, yıl içinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement