İsviçre'den, Özbek Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kızına Soruşturma - Son Dakika
Güncel

İsviçre'den, Özbek Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kızına Soruşturma

İsviçre\'den, Özbek Cumhurbaşkanı Kerimov\'un Kızına Soruşturma

Gulnara Kerimova'nın para akladığı iddia ediliyor.

12.03.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'de, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova hakkında para akladığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İsviçre'nin Bern Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, Kerimova'nın dört Özbek vatandaşı hakkında Temmuz 2012 ayında başlatılan soruşturmaya dahil edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında iki kişinin Cenevre'de tutuklandığı ancak daha sonra kefaletle serbest bırakıldıkları ifade edildi.

Soruşturmanın Özbekistan telekomünikasyon sektörüyle ilgili bir para aklama iddiasıyla ilgili olduğu aktarılan açıklamada, bu kapsamda 800 bin İsviçre frangına el konulduğu da kaydedildi.

Bern Savcılığı'nın bu konuda pekçok ülkeyle işbirliği yaptığı da bildirilen açıklamada, Fransa ve İsveç'te konuyla ilgili paralel soruşturmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Diğer taraftan, Kerimova'nın İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarındaki Cologny bölgesinde bulunan villası geçen ay polis tarafından aranmıştı.

Gülnara Kerimova, geçen yıla kadar Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Özbekistan Daimi Temsilcisi olarak görev yapmaktaydı ve diplomatik dokunulmazlığı vardı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre'den, Özbek Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kızına Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement