İthib Başkanı Gülle Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İthib Başkanı Gülle Açıklaması

"SASA'nın yabancıya gitmemesi Türk tekstil sektörünü rahatlattı"

15.01.2015 17:11

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, SASA Polyester'in yüzde 51 hissesinin Erdemoğlu Holding'e satışına ilişkin "SASA'nın yabancıya gitmemesi Türk tekstil sektörünü rahatlattı" ifadesini kullandı.

Gülle yaptığı yazılı açıklamada, tekstil sektörünün, Türkiye'nin üretim, ihracat ve istihdamda yükünü sırtladığını vurgulayarak, Sabancı Holding'e ait SASA Polyester'in yüzde 51 oranındaki hisselerinin yurt dışı sermayeli bir şirket yerine Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding'e satılması işleminin Türk tekstil sektörüne rahat nefes aldırdığını belirtti.

SASA Polyester'in satışında alınan kararla tekstil sektörünün milli bir sanayi olduğunun bir kez daha tescillendiğini vurgulayan Gülle, şunları kaydetti:

"SASA'nın ürettiği polyesterde tasarrufun yabancıların eline bırakılması, Türkiye'de hiç kimse için iyi olmazdı. Biz kamuoyunun dikkatini çekmek için güçlü bir itiraz geliştirdik. Amacımız sektörü korumak ve milli birikimlerimize dikkati çekmekti. Türkiye'nin sanayi tarihini yazan birkaç gruptan biri olarak Sabancı Holding büyüklüğüne yakışan kararı verdi ve SASA'yı Erdemoğlu Holding'e satarak herkes için en doğru olanı yaptı. SASA'nın yabancıya gitmemesi Türk tekstil sektörünü rahatlattı. Umarım bu satış hem alan hem de satan için hayırlı olur. Bizim dileğimiz büyüklerin olduğu kadar, sektörün diğer oyuncularının da kazanmasıdır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthib Başkanı Gülle Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement