İyilikder'den Suriyeli Ailelere Yardım - Son Dakika
Güncel

İyilikder'den Suriyeli Ailelere Yardım

İyilikder\'den Suriyeli Ailelere Yardım

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'da yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) Adıyaman Şubesi tarafından kışlık ihtiyaç malzemesi yardımında bulunuldu.

10.02.2017 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'da yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) Adıyaman Şubesi tarafından kışlık ihtiyaç malzemesi yardımında bulunuldu.

İYİLİKDER gönüllülerinden oluşan 4 kişilik ekip, merkezde yaşamını sürdüren Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Ailelere, dernek üyelerince, soba, battaniye, halı, çamaşır makinesi ve kışlık ihtiyaç malzemesi teslim edildi.

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi gönüllülerden Mehmet Şaşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye gelenlere dernek olarak her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.

Tespit ettikleri ailelerinin ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Şaşmaz, "Suriyeli ailemize kışlık malzemelerini getirdik. Suriye'den 10 gün önce Adıyaman'a gelen bir ailemiz vardı, onların da tüm ev ihtiyaçlarını karşıladık. Bir Müslüman'ın yapması gerekenleri bizler yapmaya çalışıyoruz. Allah bu kardeşlerimize yardım etsin. Gerçekten çok sıkıntı çekiyorlar. Onların duası yeter bize. İnşallah Suriye'deki savaş biter bu kardeşlerimiz memleketlerine dönerler." diye konuştu.

Yardım yapılan Suriyeli Muhammed Kahel de Halep'ten Adıyaman'a geldiğini ve yapılan yardımlar ile geçimini sağladığını anlattı.

Ülkesinde zor günler geçirdiklerini, 10 gün önce de Adıyaman'a geldiğini aktaran Kahel, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. Evimizde yiyecek bir şey yoktu. Bugün yapılan yardımlar ile evimize yiyecek, kışlık malzemeler getirdiler. Yardım edenlerden Allah razı olsun. Suriye'de kalıpçıydım ama savaşta yaralandım. Şimdi çalışamıyorum. İyileştiğim zaman çalışacağım. Birçok yakınım orada vefat etti. Toprağımızı bırakmak istemiyoruz ama Türkiye sakin olduğu için buraya geldik. Savaş biterse ülkemize dönmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İyilikder'den Suriyeli Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement