Izhack'15 Siber Güvenlik Etkinliği - Son Dakika
Teknoloji

Izhack'15 Siber Güvenlik Etkinliği

Izhack\'15 Siber Güvenlik Etkinliği

IzHack '15 Bilgi Güvenliği alanında önde gelen şirketlerden eğitimciler ile Türkiye'nin her yerinden üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayıp, IYTE IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde gerçekleşecek olan bir etkinliktir.

04.03.2015 00:14

IzHack '15 Bilgi Güvenliği alanında önde gelen şirketlerden eğitimciler ile Türkiye'nin her yerinden üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayıp, IYTE IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde gerçekleşecek olan bir etkinliktir.

Bu sene ki IzHack etkinliğine bizde davetliydik siber güvenlik ve etik hack üzerine uzun sohpetler ettik, yeni arkadaşlarla tanıştık ve sohpet ettik . Konaklamadan  , ulaşıma, eğitimlere ve yarışmalara kadar çok başarılı ve verimli bir hafta sonu geçirdik .Etkinlik sorumlularından Barış Durkut'la yaptığımız röportajı sizle paylaşmak istiyorum.

1.) Bize Biraz Kendinizden ve topluluğunuzdan bahsede bilirimsiniz ?

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde  Bilgisayar Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim. IYTE IEEE Öğrenci Topluluğuna geçen sene katıldım. Topluluğumuz, okulumuzda oldukça fazla üyeye sahip olduğu ve bir çok alanda etkinlikler gerçekleştirdiği için bünyesinde Computer Society, Communication Society, Robotics And Automation Society, Women In Engineering gibi bazı alt dallara ayrılmış durumda. Böylece fazla sayıdaki üyelerin neredeyse hepsiyle aktif çalışmalar koordineli bir şekilde gerçekleşiyor. İlgisi olan arkadaşlar için 4 senedir düzenlenen ve her sene en az 700-800 katılımcıyı ağırlayan RoboLeagueisimli etkinliğimizi de inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda geçtiğimiz sene TTNET ana sponsorluğunda ilki düzenlenen BuildUp oyun geliştirme maratonu başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bu arada Nisan ayında BuildUp etkinliğimizin ikincisi düzenlenecek. Sizi de bekleriz.

Ben ise topluluğa geçen sene dahil oldum. Hemen ikinci dönemde yapılan seçimler sonucunda Computer Society alt dalının başkan yardımcısı seçildim. Zaten başkan da çok yakın arkadaşım ve bu etkinliği birlikte organize ettiğim Bahadır KINALI oldu. IYTE IEEE Computer Society olarak ilk dönem IzHack çalışmalarının yanında topluluk üyelerimize çeşitli eğitimler düzenledik. Her hafta ve her gün farklı bir eğitim olmak üzere 8 hafta boyunca devam eden eğitim sınıfları açtık. Eğitimler AutoCad, 3DsMax, C Programlama Dili, Photoshop, Matlab gibi farklı bölümlere hitap eden konuları içeriyordu.

2.)Neden İzhack ?

Bahadır ve ben zaten aktif olarak IYTE IEEE etkinliklerinde farklı koordinatorlüklerde görevler alıyorduk. IYTE IEEE sayesinde katıldığımız etkinlikler, orada yaşadığımız tecrübeler sayesinde bireysel olarak çok fazla şey kazanmıştık. Hem bu tecrübeleri arttırmak hem de topluluğumuzu bir adım daha ileri taşımak için biz de elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Ulusal çapta gerçekleşen ve her sene tekrarlanacak RoboLegue ve BuildUp gibi iki büyük etkinliklerimizin yanına bir üçüncüyü koymak için çalışmalara başladık. O sıralarda aynı zamanda Yazılım Topluluğu'nu yönetiyorduk(hala yönetiyoruz). Bölümümüzdeki arkadaşlar için eğitimler düzenliyorduk. Eğitimi veren arkadaşlar da yine bölümümüz öğrencilerinden oluyordu. O zaman son sınıf olan ve bugün Izhack'de de eğitim veren Onur Alanbel ve Mehmet Kılıç abilerimiz security konulu bir eğitim veriyordu. İsmi çok genel biliyorum ama amacımız da Onur ve Mehmet abilerimin önerisiyle bölümümüzde bu alana karşı bir istek uyandırmaktı. Aslında başta ben olmak üzere bir kaç arkadaşımız, eğitimler sonrasında da ilgilenmeye devam etti. Bunun sonucunda Bilgi Güvenliği ile alakalı birtakım araştırmalara girdik ve İzmir'de hatta Ege bölgesinde bu konuda henüz büyük çaplı bir etkinlik düzenlenmediğini öğrendik. ve hemen çalışmalara koyulduk.

3.)İzhack her sene uygulanacak bir etkinlik mi ?

IzHack çalışmalarına başladığımız sıralarda belli bir hedef koyup o hedefe ulaşıp ulaşamayacağımız bağlı olarak başarılı ve başarısız olduğumuza karar verecektik. Bugün 250 civarında katılımımızla ve olumlu geri dönüşler sayesinde seneye de yapmayı planlıyoruz. Daha sonraki seneler için de umarım toplulukta bizden sonra gelen arkadaşlar yapmaya devam edeceklerdir.

4.)İzhack'te katılımcıları neler bekliyor ?

Sektörde ileri gelen firmalardan çalışan önemli kişilerle tanışma imkanı, tüm gün bu kişiler tarafından verilecek eğitimler, sonunda ödüllerin olduğu yarışmalar ve bol bol yağmur . : )

5.)İzhack'e destek veren sponsorlar,üniversiteden ve etkinliğe katılmış misafir şirketlerden bahsedersiniz ?

Buradan ana sponsorumuz Biznet'e, destek sponsorlarımız PWC ve Atmosfer TTO'ya, ödül sponsorlarımız Lostar, BGA ve Intelrad'a; aynı zamanda üniversitemiz ve teknoparkımızın sağladığı maddi,manevi tüm destekleri için teşekkür ederiz.

6.)Etkinliğin sonunda gerçekleşen yarışmalar hakkında biraz bize bilgi veririmsiniz?

Bildiğin üzere tüm gün 6 adet paralel olarak eğitim gerçekleşti. Bu eğitimlerin konu ve içeriklerinin tamamı eğitimciye bırakıldı. Sonunda da eğitimcilerimizden içerikle ilgili ufak bir yarışma hazırlamalarını rica ettik. Yarışmalar yine eğitimcilerimizin kontrolünde gerçekleşti ve sonucu kendileri belirlediler. Sonunda ise her yarışmanın ilk üç kişisine çeşitli ödüller verildi.

7.)Katılımcıların ağırlanması, ulaşım, iletesim, konaklama ve katılma şartları hakkında bilgi veririmisiniz?

Şehir dışından gelecek katılımcılarımızın konaklaması için kampüs içinde özel bir yurt ile anlaşıldı. Konaklama ücretlerinin bir kısmını etkinlik bütçemizden karşıladık. Fakat ücretin bir kısmını da katılımcı arkadaşlardan temin ettik. Şehir dışında gelecek katılımcılar için otogardan, İzmir içinde bulunan katılımcılar için ise Konak ve Üçkuyular'dan sabah akşam servisler kaldırdık. Aynı zamanda kampüs içinde her zaman ring servisimiz oldu. İki gün boyunca Kahvaltı, öğlen, akşam yemeği servisleri toplam 10TL(tüm öğünler içinde) karşılığında katılımcılarımıza sunuldu. Aynı zamanda gün içerisinde çeşitli zamanlarda aperatifler ikram edildi.

Her eğitimin, eğitimci tarafından belirlenen bazı kriterleri var. Bunlar tabi ki eğitimin konusu ve içeriğine göre değişiyor. Bunların dışında bazı eğitimlerin kontenjanından fazla kayıt içermesi halinde bizim koyduğumuz bir kriter vardı o da Üniversite öğrencisi olması.

-Teknoapsis adına ve etkinliğe katılan bir katılımcı olarak size teşekürederim.

Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk, seneye de bekleriz : )

http://izhack.iyte.edu.tr/

Kaynak: TeknoApsis.com

Son Dakika Teknoloji Izhack'15 Siber Güvenlik Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement