İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İhtisas mahkemeleri olsa, planlama ile ilgili sıkıntılar büyük ölçüde çözülür" dedi.

26.01.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İhtisas mahkemeleri olsa, planlama ile ilgili sıkıntılar büyük ölçüde çözülür" dedi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi yönetimi, Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Meslek odaları tarafından açılan davaların da gündeme geldiği ziyarette konuşan Kocaoğlu, hukuka siyasetin karışmaması gerektiğini belirtti.

Planlamaya ilişkin davalarda "ihtisas mahkemelerinin" eksikliğine dikkati çeken Başkan Kocaoğlu, "Onlar olmadığı için mahkeme hakiminin tayin ettiği bilirkişiler karar veriyor. Bilirkişinin anlayışına göre dava kaybediliyor ya da kazanılıyor. Çünkü planlamada statik hesabı yapılmıyor; daha esnek ve yoruma açık. Aslında planlama ihtisas mahkemeleri olsa ve hakimler bu konuda eğitim alsa, planlama ile ilgili sıkıntıların büyük bölümü çözülür" dedi.

Kısa sürede 100 üyeye ulaştıklarını belirten HUDER İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş ise meselelere objektif bakan, hukukçu kimliğini ön planda tutan, siyasete bulaşmadan avukatlık mesleğini layıkıyla yerine getiren meslektaşlarına kapılarının açık olduğunu belirterek, "Paydasında hukuk olan işlerde var olmaya çalışıyoruz. Mesleki dayanışmayı ön planda tutuyoruz. Başkanımızdan da çalışmalarımızda destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement