İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Yönetisi Sayısı Erkekleri Geçti - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Yönetisi Sayısı Erkekleri Geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi\'nde Kadın Yönetisi Sayısı Erkekleri Geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadın yönetisi sayısı erkekleri geçti.

04.12.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadın yönetisi sayısı erkekleri geçti. Büyükşehir Belediyesi'nde 33 daire başkanından 17'si, 146 müdürden de 76'sının kadın olduğu açıklandı.

Türk kadınlarına, seçme ve seçilme hakkınının verilişinin 81. yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir istatistik açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'ndeki kadın yönetisi sayısının erkekleri geçtiği rakamlarla duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan'dan sonraki en önemli makam olan Genel Sekreterlik görevini 5 yıldan bu yana Pervin Şenel Genç yürütürken Genel Sekreter Yardımcılıklarından ikisinde Fügen Selvitopu ve Aysel Özkan görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nde 1. Hukuk Müşavirliği görevi Canan Mut, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevi ise Nalan Ziştovili tarafından yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 33 daire başkanlığının 17'sinde kadın yönetici görev yapıyor. Strateji Geliştirme, Destek Hizmetleri, İmar ve Şehircilik, İmar Denetim, Çevre Koruma ve Kontrol, Bilgi İşlem, Atık Yönetimi, Yapı İşleri, Park ve Bahçeler, Yapım İhaleleri, Etüd ve Projeler, Kültür ve Sanat, Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar, Gençlik ve Spor, Mezarlıklar, Sosyal Projeler ve Sosyal Hizmetler dairelerinde kadın daire başkanları görev yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 146 müdürlüğün 76'sında ise yine kadın müdür var.

Yöneticilerinin önemli bir bölümü kadın olan İZSU'da Genel Müdürlük koltuğuna ise 2015 yılı Mayıs ayında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de sürdüren Behiye Fügen Selvitopu oturdu. Selvitopu, 1987 yılında kurulan İZSU Genel Müdürlüğü'nün ilk kadın genel müdürü oldu. İZSU'da, 30'ün üzerinde kadın yönetici görev yapıyor. 3 kişilik Genel Müdür Yardımcısı kadrosunda ise yine Gülay Demircioğlu, Suzan Gök ve Serpil Baran olmak üzere 3 kadın bürokrat görev alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü öncesinde belediyedeki kadın yöneticileri biraraya getirip görüntüledi ve 'Türkiye İzmir olsun' mesajı verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Yönetisi Sayısı Erkekleri Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement