İzmir'de Bir Grup, Polisi Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Bir Grup, Polisi Protesto Etti

İzmir\'de Bir Grup, Polisi Protesto Etti

İzmir'de, demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına gaz bombası atıldığını belirten İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adlı oluşumun üyeleri, polisi protesto etti.

30.09.2014 14:05

İzmir'de, demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına gaz bombası atıldığını belirten İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adlı oluşumun üyeleri, polisi protesto etti.

Demokratik Bölgeler Partisi İzmir İl Binası önünde toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 40 kişi, temel hak ve özgürlüklere pervasızca saldırıldığını ileri sürdü. Grubun sözcüsü Melih Yalçın, şunları söyledi:

"IŞİD'in saldırılarına maruz kalan ve bir soykırım tehdidi altında bulunan Kobani halkıyla dayanışmak amacıyla düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına İzmir polisinin gaz bombaları, basınçlı su ve plastik mermiler ile saldırması sonucu en az 8 kişi yaralanmış, 26 kişi de gözaltına alınmıştır. Daha da vahimi kendi şiddetinin şehvetine kapılan polis, hızını alamayıp DBP İl Binası'na da saldırmış ve binanın pencerelerinden içeriye göz yaşartıcı kimyasal ajanlar içeren basınçlı su sıkmış, gaz bombası atmıştır. Polisin vahşice şiddetinden korunmak için parti binasına sığınan, aralarında küçük çocukların da bulunduğu onlarca insan adeta katledilmek istenmiştir. Biz İzmir Valiliği ve emniyetinin yoğun şiddet uygulayarak temel hak ve özgürlükleri pervasızca çiğnemesine en sert biçimde kınıyoruz. İzmir'de görev yapan tüm resmi ve sivil polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Bir Grup, Polisi Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement