İzmir'de "Engelli Kedi Bakım Evinde Kedi Leşleri Çıktığı" İddiası - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "Engelli Kedi Bakım Evinde Kedi Leşleri Çıktığı" İddiası

İzmir'de engelli kedi bakım evinin bahçesinde gömülü kedi leşleri bulunduğu iddia edildi Hayvansever Sibel Altun: "Ben buraya özürlü hayvanlarımı bırakmıştım. Hayvanlarımıza baktığını söylüyor, meğer öldürüp gömüyormuş" Barınak sahibi Adadan: "Burada ölen oluyor.

19.11.2014 18:23

İzmir'in Bayraklı ilçesinde engelli kedilere bakılan bir evin bahçesinden gömülü kedi leşleri bulunduğu iddia edildi.

Hayvan sever Sibel Altun gazetecilere yaptığı açıklamada, Tahsin Ender Adadan'ın işlettiği engelli kedi bakım evine engelli kedilerini bıraktığını, ancak onları görmeye gittiğinde kedilerin sayılarının azalmasından şüphelenerek araştırma yaptığını anlattı.

Araştırmada, evin bahçesinde gömülü kedi leşleri bulduklarını öne süren Altun, bakım evinin sahibi hakkında polise, zabıta birimlerine ve il dernekler müdürlüğüne başvurarak şikayetçi olduklarını ifade etti.

"Yaptığım iyilik başıma dert oldu"

Kendisine yönelik suçlamalara tepki gösteren engelli kedi bakım evi sahibi Tahsin Ender Adadan ise yıllardır hayvan sever kimliğiyle tanındığını, sokakta yaşayan bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıktığını ifade etti.

Soğukkuyu semtinde açtığı bakım merkezine bir süre önce İzmir Valiliği Hayvan Koruma Biriminden de tanıdığı Sibel Altun'un biri kör, diğeri ayağı kesik kedilerini getirdiğini belirten Adadan şöyle konuştu:

"Bu arkadaş bir senedir arayıp sormadı kedilerini. Camı kırmışlar kedilerin birçoğu kaçmış. Ben de durumu Sibel'e anlattım, senin kedin burada mı gel bak diye. Buraya gelmiş, içeride ne yapmış bilmiyorum. Ertesi gün de zabıtaları dayamış kapıya. Burada ölen de oluyor, hastalanan oluyor, tedavilerini başardığım da başaramadığım da oluyor. Araba çarptı kurtarayım diye aldığım kedi ölünce, bahçeye gömdüm. Sokaktaki ölmüş kedi görünce motorumla bahçeye getirip gömüyorum. Ne yapacağım ben ölmüş kediyi, Soğukkuyu mezarlığına mı götüreyim, eve mi götüreyim, gelmişler bahçeyi kazmışlar neymiş kedi toplu mezarı bulmuşlar. halbuki buzdolabına falan koymam lazım!"

Adadan, bakım evine izinsiz giren ve bu iddiaları bulunanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

Komşuları ise Adadan'ın hayvan sever kişiliğiyle ile öne çıktığını savundu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'Engelli Kedi Bakım Evinde Kedi Leşleri Çıktığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement