İzmir'de Veli ve Çalışanlardan Kapanan Okul Önünde Nöbet - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Veli ve Çalışanlardan Kapanan Okul Önünde Nöbet

İzmir\'de Veli ve Çalışanlardan Kapanan Okul Önünde Nöbet

DARBE girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname ile İzmir'deki birçok eğitim kurumu gibi, özel Nokta Koleji de kapatıldı.

19.08.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DARBE girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname ile İzmir'deki birçok eğitim kurumu gibi, özel Nokta Koleji de kapatıldı. Karara tepki gösteren veliler ile öğretmenler, ne okulun ne de okul yönetiminin Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısının bulunmadığını savunup, okulun yeniden açılmasını istedi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında çıkartılan ilk kanun hükmünde kararnamede adı bulunmayan, İzmir'deki özel Nokta Koleji, son kararname kapsamında kapatıldı. Bornova ve Buca'da iki eğitim binası, toplam bin 470 öğrencisi ve 260 personeli bulunan kolejin kapatılmasına velilerle çalışanlar tepki gösterdi. Çocuklarının Atatürk ilke ve devrimlerine uygun eğitim aldığını savunan veliler, okul önünde ellerinde Türk bayrakları ile nöbet tutmaya başladı.

İki çocuğunun bu okulda eğitim gördüğünü belirten turizmci Haydar Topaç (38), "Biz öğretmenlerimizi de yöneticilerimizi de biliyoruz. Onların terör örgütleriyle bağlantılı olmadıklarını da biliyoruz. Benim iki çocuğum burada eğitim görüyor. Eğer suçu olan varsa onu alıp ne yapıyorlarsa yapsınlar. Ancak koca bir kurumu birkaç kişi için kapatmaya kimsenin hakkı yok. Benim çocuklarımın ne günahı var, daha okulun kapandığını onlara söyleyemedim. Okul sahibi şu an Ankara'da. Sanırım FETÖ'cü olsaydı Meclis Başkanı tarafından kabul edilmezdi. Hatadan bir an önce dönülmesini istiyoruz" dedi.

HEM ÖĞRETMEN HEM DE ANNE

Okulda görevli İngilizce öğretmeni Ahsen Kavas (35), herhangi birinin FETÖ ile bağlantılı olması durumunda kendisinin de görev yapmayacağını kaydedip, "Ben hem kendim çalışıyorum hem de çocuğum burada. Bu okulda herhangi birinin FETÖ'yle bağlantısının olduğunu bilsem ne çocuğumu bırakırım ne de kendim kalırım. Bence bir yanlışlık yapıldı. Okulumuzun yeniden açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Veli ve Çalışanlardan Kapanan Okul Önünde Nöbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement