İzmir'deki Cinayet - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Cinayet

İzmir'de geçtiğimiz yıl bir kadını başını taşla ezerek öldüren, müebbet ve 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, cinayet suçundan 15, hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

05.11.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de geçtiğimiz yıl bir kadını başını taşla ezerek öldüren sanığa cinayet suçundan 15 yıl, hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci celsesi görülen duruşmaya  "kasten insan öldürmek" suçundan müebbet, "hırsızlık" suçundan 5 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Yusuf Barlak, avukatı Erdal Benice ile ölen Yeliz Umman'ın annesi Şadiye Umman katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün verdiği mütalaada, sanığa "kasten insan öldürmek" ve "hırsızlık" suçlarından müebbet ve 5 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

Avukatı Erdal Benice, olay tarihinde müvekkili ile maktulün tesadüfen karşılaştığını, öncesinde bir husumetleri bulunmadığını belirterek, şu savunmayı yaptı:

"Maktulün marjinal kişiliği ve özel yaşam biçimi ortada. Maktulün müvekkilime  söylediği 'sen erkek değilsin' sözü sonucu Umman'ı ittirmiştir. Kesinlikle  kimseyi öldürmüş değildir. Maktul, aşırı derecede alkollüydü. Alkolün etkisiyle yere düşüp başını çarpmış olabilir. Müvekkilim cinayet işleyecek bir yapıya sahip değildir. Tek suçu maktulü yerde o şekilde bırakıp gitmiş olmasıdır. Olaydan dört ay sonra, çaldığı iddia edilen telefon sayesinde yakalanmıştır. Müvekkilimin ekonomik durumu iyidir, hırsızlık yapmasını gerektiren bir durum yoktur. Cinayet ve hırsızlık suçundan beraatini istiyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise de indirim maddelerini uygulanmasını talep ediyorum."

Mahkeme Başkanı Kemal Göker, sanığa davayı bitireceklerini ve son bir sözünün olup olmadığını sordu.

Sanık ise  "Ben bir şey yapmadım. Kimseyi öldürmedim. Söylediği o söz beni yaraladı. Bir tek onu itekledim, ama öldürmedim. Ben içeride, ailem ise dışarıda perişan. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Annesi Şadiye Umman, sanığın cezalandırılmasın istedi.

Mahkeme heyeti, sanığı cinayet suçundan önce müebbet hapis verip, ardından suçu tahrik altında işlemesi, duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasız olduğu gerekçesiyle bu cezayı 15 yıla indirdi. Heyet, sanığa hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

-Olay

Geçtiğimiz yıl 28 Mart günü Yeliz Umman'ın (35) cesedi, başı taşla ezilerek öldürüldükten sonra Uzundere otobanı üzerindeki dağlık alanda çalılarla örtülmüş halde bulunmuş,  Umman'ın telefonunun kayıp olduğunu tespit eden polis, sinyalleri takip ederek olaydan 4 ay sonra Yusuf Barlak'ı (25) cinayetin işlendiği olay yeri civarında kiraladığı bir araçla seyir halindeyken saptamış, gözaltına alınan ve 75 ayrı güvenlik kamerası görüntüsü de incelenen Barlak suçunu itiraf etmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement