İzmir'deki Cinayet - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Cinayet

İzmir\'deki Cinayet

Bir çocuk annesi, hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

21.11.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir çocuk annesi, hamile eşini öldürdüğü iddia edilen kişi, ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, "Yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan sanık Şeyhmus Yüksel, avukatı Ufuk Mansuroğlu, öldürdüğü eşi Yasemin Yüksel'in ailesi ve avukatları hazır bulundu.

Sanık Yüksel, eşiyle 2011 yılında evlendiklerini, bir çocuklarının olduğunu, aralarında bir sorunun bulunmadığını, evlendikten 1 yıl sonra bir gün eşinin, evlenmeden önce kendisine tecavüz edildiğini söylediğini, ancak daha sonra şaka yaptığını belirttiğini ileri sürdü.

Eşini alıp boşanmak için araçla bir avukatın bürosuna giderken tartıştıklarını anlatan Yüksel, "Çocuğun bende kalmasını istedim. Eşim 'Zaten çocuk senden değil' deyince çılgına döndüm. Sakinleşmek için sahile doğru yürürken eşimin arkadan attığı taş, başıma isabet etti. Ben de rastgele bıçakladım. Cinayeti planlamadım" şeklinde savunma yaptı.

Baba Musa Güven ise "Sanığın savunmasına katılmıyorum. Kızım çok iyidir. Çok temiz, beş vakit namazında birisiydi. Sanığın söyledikleri suçtan az ceza almak içindir. Kızıma iftira atıyor" dedi.

İfadelerin alınması sonrasında sanık Yüksel'in, ölenin yakınlarına da hakaret ettiği görüldü. Ölenin yakınlarının da karşılık vermesi üzerine duruşma salonunda tartışma yaşandı. Jandarma ve çevik kuvvet ekibinin müdahalesiyle olay yatıştırıldı.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, duruşmanın disiplinini ve huzurunu bozduğu gerekçesiyle sanığın salondan çıkarılması talimatını verdi ve duruşmaya devam edildi.

Cumhuriyet savcısı Feyzi Öztürk, sanığın iddia ettiği gibi eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle değil, evlendikten sonra eşine uyguladığı şiddet sonrasında annesine gitmesi ve boşanmak istemesi nedeniyle öldürdü yönünde mütalaa verdi.

Savcı Öztürk, sanık hakkında "haksız tahrik hükümlerinin" uygulanmasının mümkün olmadığını, resmi nikahlı eşinin hamile olduğunu bildiği halde öldürdüğünü ifade ederek, belirtilen maddelerden cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, sanığın savunmasını  savunması için duruşmayı erteleyerek, gelecek duruşmada 40 polisin hazır edilmesi talimatı verdi.

Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan beldesinde 12 Ağustos 2013 tarihinde bir çocuk annesi ve 3 aylık hamile olan Yasemin Yüksel'in (22), eşi tarafından öldürdüğü iddia edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement