İzmir'deki Üniversite Rektörlerinden Darbe Girişimine Karşı Ortak Açıklama - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Üniversite Rektörlerinden Darbe Girişimine Karşı Ortak Açıklama

İzmir\'deki Üniversite Rektörlerinden Darbe Girişimine Karşı Ortak Açıklama

İzmir’de bulunan 6 üniversite rektörü, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinde darbe girişiminde bulunulmasına sert tepki göstererek, milli birlik ve beraberlik için ortak açıklama yaptı.

29.07.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bulunan 6 üniversite rektörü, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinde darbe girişiminde bulunulmasına sert tepki göstererek, milli birlik ve beraberlik için ortak açıklama yaptı.

İzmir'de, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galiphan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Cemali Deinçer, İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü Rektörü Mustafa Giden ve Ekonomi Üniversitesi Can Şımga Mugan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası 6 üniversite rektörü ortak bir açıklama yaptı. Üniversite rektörleri adına ortak açıklamayı okuyan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimine sert tepki göstererek hazırlanan açıklamayı okudu.

"Devletimiz, hükümetimiz ve milletimizin yanındayız"

Yılmaz, " Türkiye Cumhuriyeti,kurulduğu günden bu yana demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek en alçakça saldırılardan birine 15 Temmuz 2016'da uğramıştır. FETÖ silahlı terör örgütü ve dış bağlantıları tarafından milletin iradesini hiçe sayarak, demokrasimize ve milli iradeye yapılmaya çalışılan bu darbe girişiminin amacı Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemek, devletimizin ve milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden, kendi karşısında, halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyetin karşısında başta 'Başkomutan' sıfatıyla Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz ve milletimizin dik ve onurlu duruşu ve fedakar çabaları ile bu darbe kalkışması bastırılmış ve bir demokrasi zaferi kazanılmıştır. İzmir üniversitelerini temsil eden altı üniversite olarak demokrasimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan bu tip kalkışmalara karşı her zaman devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Üniversite Rektörlerinden Darbe Girişimine Karşı Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement