İzmir'in Yeni Başsavcısı'ndan Suç Örgütlerine Gözdağı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Yeni Başsavcısı'ndan Suç Örgütlerine Gözdağı

İzmir\'in Yeni Başsavcısı\'ndan Suç Örgütlerine Gözdağı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Durdu Kavak, 'şirin' olarak nitelendirdiği İzmir ve İzmirli'leri sevdiğini belirtti.

02.08.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Durdu Kavak, 'şirin' olarak nitelendirdiği İzmir ve İzmirli'leri sevdiğini belirterek, suç örgütlerine yönelik soruşturmaların artacağını söyledi.

Dün akşam saatlerinde, kente ayak basar basmaz Bayraklı Adliyesi'ni gezen ve görevine başlayan İzmir'in yeni Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, basın mensuplarını makamında kabul etti. 'Şirin İzmir'e en son 1996 yılında geldiğini belirten Kavak, kentin bugün daha çok gelişmiş, modernleşmiş olduğunu ifade etti. İzmir'de görev yapmanın Türkiye'nin herhangi bir yerinde görev yapmaktan farkı olmadığını kaydeden Başsavcı Kavak şöyle konuştu:

"İzmir'in insana hoş gelen bir yaşam tarzı var. Güven duygusunu İzmir'de yeniden kazanacağım. Dün, Karşıyaka'daki Hakimevi'nin terasında yemek yedim. Orada oturdum. İzmir ve İzmirlileri izledim. İnsanların güven içinde yaşadıklarını gördüm. Ama yine de yıllardır Diyarbakır'da görev yapmam nedeniyle, bu güvene rağmen nereye oturmam gerektiğini de düşünmeden edemedim. Güven duygusunu İzmir'de yeniden kazanacağım. Diyarbakır'da görev yapmanın vermiş olduğu tedirginlikleri İzmir'de yok etmeye çalışacağım. Bu durumu İzmir'de yaşayarak üzerimden atacağım. "

'ÇETELERE OPERASYONLARIMIZ ÇOK OLACAK'

İzmir'in, Anadolu'nun Batısı olduğunu söyleyen Başsavcı Durdu Kavak, "İzmir, Türkiye'nin en güvenli ve en modern illerinden birisidir. Görev yaptığım Diyarbakır ve diğer iller de gerçi eski dönemler gibi değil. Artık oraları da çok modern kentler"dedi. İzmir'de terör olaylarının çok az olduğunu ama bu olmayacağı anlamına gelmediğini dile getiren Kavak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzman olduğumuz bu konuda operasyonlarımız tabii ki daha etkin olacaktır. İzmir, terörün hedefi değil diye bir tabirim yok. Bundan sonra terör operasyonlarımız belki biraz daha artacak. Ancak İzmir'de ekonomik güç ve ranta bağlı olarak organize suç örgütlerinin oluştuğu bir gerçektir. Kurumların da görevlerini layıkıyla yapmaları gerekir. Biz de bunların üzerine gideceğiz. Yani diyebilirim ki, önümüzdeki günlerde özellikle suç örgütü çetelere yönelik operasyonlarımız çok olacak. "

'DEVLET HALK İÇİN VAR'

İzmir Adliyesi'nin çok büyük olduğunu ama buna rağmen yer ve personel sıkıntısı yaşandığını belirten Kavak şunları söyledi: "Halka hizmet esastır. Eskiden halk devlet için vardı. Şimdi devlet halk için var. Devlet bütün organlarıyla halkına hizmet için var. Ben etnik, dini ve diğer farklılıkları ne olursa olsun bütün insanlara, sadece insan oldukları için değer verir ve değerlendiririm. Onun için her türlü sivil örgütlenmelere önem vermişimdir. Örgütlenen topluluklar, sorunların çözülmesini çok rahat anlatmak imkanı bulurlar ve çözümü de kendi üretirler. " - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'in Yeni Başsavcısı'ndan Suç Örgütlerine Gözdağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement