İzmir Kuyumcuyu Soymak İsteyen, 23 Yıllık Polis Çıktı - Son Dakika
Güncel

İzmir Kuyumcuyu Soymak İsteyen, 23 Yıllık Polis Çıktı

İzmir Kuyumcuyu Soymak İsteyen, 23 Yıllık Polis Çıktı

Kuyumcuyu soymak isteyen, 23 yıllık polis çıktıİzmir'in Bornova İlçesi'nde bir otomobili tabancayla gasp ettikten sonra girdiği kuyumcu dükkanında soygun yapmak isteyen, ancak başarılı olamayınca 2 çalışanı tabancayla yaraladıktan sonra kaçan kişi, olayın üzerinden 12 saat geçmeden yakalandı.

11.10.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuyumcuyu soymak isteyen, 23 yıllık polis çıktı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir otomobili tabancayla gasp ettikten sonra girdiği kuyumcu dükkanında soygun yapmak isteyen, ancak başarılı olamayınca 2 çalışanı tabancayla yaraladıktan sonra kaçan kişi, olayın üzerinden 12 saat geçmeden yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan zanlının 23 yıllık polis memuru Ö.Ç. (44) olduğunun anlaşılması, meslektaşlarını da şaşkına çevirdi. İfadesinde pişman olduğunu söyleyen Ö.Ç.'nin ikinci evliliğini yapmaya hazırlandığını, borçları ve nikah masrafları için böyle bir şeye kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Dün (pazartesi) öğle saatlerinde polis merkezine başvuran 30 yaşındaki M.A., otomobiliyle Fatih Caddesi'ndeki Güneş Oteli yakınlarında ilerlediği sırada, siyah bere ve gözlük takan bir kişinin kendisine tabanca doğrultup durdurduğunu, araca binip bir süre ilerlemesini istediğini söyledi. Bu kişinin, ardından da cep telefonunu aldıktan sonra kendisini aşağı indirip, otomobiliyle uzaklaştığını anlattı. Şikayet üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler bu konuyla ilgili çalışma yaparken, bu kez de akşam saatlerinde, ilk olay yeri yakınlarındaki Burak Reis Caddesi'ndeki Soysal Kuyumculuk'ta soygun girişiminde bulunulduğu yönünde ihbar alındı. Kuyumcuya gelen ve M.A.'nın otomobilini gasp eden kişi olduğu anlaşılan soyguncu, tabancasını doğrulttuğu, kuyumcuda çalışan Ümit Cengiz (52) ve Yaşar Ünal'a (30) poşet uzatıp, altınlarla parayı doldurmalarını istedi. Ancak çalışanlar bunun bir şaka olduğunu düşünüp soyguncuyu ciddiye almadı. Bunun üzerine, soyguncu amacına ulaşamadı ve önce Cengiz'i ardından da Ünal'ı bacaklarından vurarak olay yerine geldiği otomobille kaçtı.

KİMLİĞİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Bölgedeki ekipler, soygun girişiminde bulunan kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Birkaç saat sonra, gasp edilen otomobil, Stadyum Metro İstasyonu yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu. Parmak izi çalışması yapıldı ve kaçan kişinin 23 yıllık polis memuru Ö.Ç. olduğunu belirlendi. Konak İlçesi'ndeki bir polis merkezinde görevli olan Ö.Ç.'nin böyle bir olaya karışması, meslektaşlarını şaşkına çevirdi.

EVİNİN YAKINLARINDA YAKALANDI

Kaçan zanlının kimlik bilgileri bölgedeki tüm birimleri dağıtıldı ve Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler de Ö.Ç.'nin evinin çevresinde önlem aldı. Bugün sabaha karşı, evinin yakınlarına gelen Ö.Ç., önlem alan polisleri görünce kaçmaya başladı, kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.

22 EKİM'DE EVLENECEKTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen iki çocuk babası Ö.Ç.'nin ilk ifadesinde, 2013 yılında boşandığını ve aynı yıl İzmir'e tayininin çıktığını, çeşitli bankalara yaklaşık 70 bin TL kredi borcunun olduğunu, ayrıca 22 Ekim'de ikinci kez evlenmek için nikah tarihi aldığı ve düğün masrafları için böyle olaya kalkıştığını söylediği öğrenildi. Yaptıklarından dolayı pişman olduğunu da dile getirdiği belirtilen Ö.Ç.'nin, olayda kullandığı tabancanın da kendisine ait olmadığı ve ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Sorgusu devam eden Ö.Ç.'nin yarın (çarşamba) adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Kuyumcuyu Soymak İsteyen, 23 Yıllık Polis Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement