İzmirli Çiftçiye Tohum Yardımı - Son Dakika
Yerel

İzmirli Çiftçiye Tohum Yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli dolu yağışı yüzünden ürünleri büyük ölçüde zarar gören Kınıklı çiftçilere ikinci ürünü dikebilmeleri için silajlık mısır tohumu gönderdi.

14.07.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli dolu yağışı yüzünden ürünleri büyük ölçüde zarar gören Kınıklı çiftçilere ikinci ürünü dikebilmeleri için silajlık mısır tohumu gönderdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kınık'ta geçen ay bir gecede yaşanan yoğun yağış ve dolu nedeniyle tarlalarındaki ürünlerin yüzde 80'e yakını zarar gören 56 üreticiye bin 969 dekarlık alanda ekim yapması için içerisinde 50 bin tohum bulunan 394 torba tohum verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan Vekili Ertuğrul Tugay, Kınık bölgesinde yaklaşık 40 bin dekar alanın zarar gördüğünü belirterek küçük üreticiyi rahatlatmak için en acil çözümü bulduklarını belirtti.

Kınık bölgesindeki tarlalarda mısır, karpuz, domates, ayçiçeği ekili olduğunu, bunların yüzde 80'e yakınının zarar gördüğünü kaydeden Tugay, Büyükşehir Belediyesi olarak küçük üreticiye nasıl destek olunabileceği yönünde bir değerlendirme yaptıklarını, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekildiğini göz önüne alarak silajlık mısır tohumu dağıtmaya karar verdiklerini, Kınık'taki ziraat odası ile bir koordinasyon sağladıklarını, odanın zarar gören üreticilerini tespit etmesiyle, tohum dağıtımını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdür Vekili Ferdan Çiftçi ise dolunun üreticilere büyük bir felaket yaşattığını, oluşan zarar nedeniyle üründen ancak yüzde 10 oranında verim alınabileceğini, mısır tarlasında yeşil gibi görünen koçanlarda püskül yani meyve olmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin üreticiye sağladığı destekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun da "Temmuz ayı içinde olmamız nedeniyle ikinci ürünü dikme açısından çok vaktimiz yok. Kısa dönemde acil olarak dikilebilecek ürün silajlık mısır. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizden bunu rica ettik. Başkanımız Aziz Kocaoğlu sesimizi duydu. Aziz Başkan'ımız sağ olusun çiftçilerimizin yaralarını sarmak için onları bir nebze rahatlatmak için, onlara 'acil kan' olsun diye silajlık mısır tohumu gönderildi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmirli Çiftçiye Tohum Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement