İzmit Beldiyesi 182 Çocuğa Daha Bisikletlerini Teslim Etti - Son Dakika
Yerel

İzmit Beldiyesi 182 Çocuğa Daha Bisikletlerini Teslim Etti

İzmit Beldiyesi 182 Çocuğa Daha Bisikletlerini Teslim Etti

İzmit Belediyesi “Her çocuğun bisikleti olsun” projesi kapsamında bisiklet dağıtımlarına ara vermeden devam ediyor.

21.02.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi "Her çocuğun bisikleti olsun" projesi kapsamında bisiklet dağıtımlarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak Doğa Koleji ve Özel Seymen Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törenlerde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 182 çocuğa bisikletlerini teslim etti.

Okul bahçesinde düzenlenen törenlere Belediye Başkanı Doğan'ın yanı sıra Doğa Koleji Okul Müdürü Muharrem Aytaç, Doğa Koleji Kurucu Müdürü Ali Rıza Gündoğdu, Özel Seymen Okul Müdürü Reyhan Argun Kıran, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada 3 yıldan beri öğrencilere ücretsiz bisiklet dağıttıklarını belirterek, "İlk yıl 5 bin, ikinci yıl 5 bin 500 bu senede 4 bin 850 öğrencimize bisiklet veriyoruz. 5 yıl öncesine baktığımızda bu şehirde bisikletin adı yoktu. Ancak yaptığımız çalışmalarla bugün bisiklet bu şehirde konuşulur hale geldi. Yaptığımız bisiklet yollarında artık bisikletliler geziyor. Hasan Sert'in adını verdiğimiz Bisiklet Eğitim Pisti'nden 30 bin kişi eğitim aldı. Akıllı bisiklet uygulamasının ihalesini yaptık, yakında uygulamaya girecek. Artık okula bisikletle giden çocuklarımız var, pazara bisikletle giden kadınlarımız var. Bu konuda yolun çok başındayız. Ancak nasıl yapacağımızı ne yapacağımızı biliyoruz. Bisiklet konusunda İzmit Türkiye'ye model olacak" dedi.

Dar gelirlinin refahı, işsizin iş sahibi olması adına kararlılıkla çalıştıklarına vurgu yapan Doğan halkın emanetini şerefi bildiğini dile getirdi. Hayatının her döneminde yaptığı işin en iyisi olmak için çalıştığını ifade eden Başkan Doğan, "Çocuk doktorluğu dönemimde çocukların başında gecelerce bekledim, anneleri babaları gibi onlar için elimden geleni yaptım. Milletvekilliği dönemimde halkın emanetine sahip çıktım, bu şehir için önemli adımlar attık. Milletvekilliği dönemimde yaptığımız çalışmalarla şehrimiz sağlıkta çağ atladı. Belediye başkanlığı dönemimde de gece gündüz çalıştım. İzmit'in kazanması için büyük hizmetler yaptık. Yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanlığı görevi boyunca yapılan tüm projelerin sağlam temeller üzerine kurulu, planlı ve hesaplı işler olduğunu söyleyen Başkan Doğan, "Bugün hatırlamak dahi istemiyoruz ama bir zamanlar bu şehrin çocuklarının hakkı İngilizlere verildi. Bizim çocuklarımız, torunlarımız hatta onların torunları dahi bu borcu ödeyecek. 100 yıl ödenecek bu borcun hesabını kim verecek. Biz bu duruma düşmedik. Çocuklarımıza borç değil havuz yaptık, bisiklet verdik, satranç okulu açtık, sinemalar kurduk, eğitimine destek verdik" ifadelerini kullandı - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Beldiyesi 182 Çocuğa Daha Bisikletlerini Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement