İzmit'te Bir Yılda 162 Ton Atık Yağ Toplandı - Son Dakika
Yerel

İzmit'te Bir Yılda 162 Ton Atık Yağ Toplandı

İzmit\'te Bir Yılda 162 Ton Atık Yağ Toplandı

İzmit Belediyesi, atık yağları toplayarak bunların geri dönüşümünü sağlıyor.

20.01.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi, atık yağları toplayarak bunların geri dönüşümünü sağlıyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık 162 ton atık yağ toplandı.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın da büyük önem verip destek olduğu proje kapsamında ev ve okullardan yaklaşık 9 ton, işyerlerinden de 153 ton atık yağ toplanarak bunların geri dönüşümü sağlanarak ekonomiye ciddi katkı sağlandığını söyleyen yetkililer "Ev ve işyerlerinde kullanılan bitkisel yağların kontrolsüz şekilde doğaya atılması büyük çevre felaketlerine neden olmaktadır. İzmit Belediyesi olarak 5 yılı aşkın zamandır ev ve işyerlerinden atık yağları toplayarak bunları bio dizel olarak tekrar ekonomiye geri kazandırıyoruz. Bu konuda Kocaeli Üniversitemiz ile ortak çalışma içindeyiz" dediler.

İlgililer,1 litre atık yağın 1 milyon metreküp temiz suyu kirlettiğini de hatırlatarak "Belediye olarak atık yağların lavabolardan dökülmemesi gerektiğini anlatıp bunların kapalı kaplardan biriktirilmesini istiyoruz. Ev ve işyerlerinde biriktirilen kullanılmış atık yağları toplayarak çevre kirliliğinin de önüne geçmiş oluyoruz. Ayrıca lokanta, restorant, pastane gibi bitkisel yağların yoğun şekilde kullanıldığı yerlerde denetimlerde de bulunarak yağ ölçümleri yapıyoruz. Bilindiği gibi kızartmalık yağlar 3 defadan fazla kullanıldığında kanserojen etki yapmaktadır. Ev ve işyerlerinde bu yağların 3 den fazla kullanılmaması konusunda da uyarılarda bulunuyoruz" şeklinde konuştular. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Bir Yılda 162 Ton Atık Yağ Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement