İzmit'teki 60 Yıllık C Tipi Cezaevi'nin Yıkımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

İzmit'teki 60 Yıllık C Tipi Cezaevi'nin Yıkımına Başlandı

İzmit\'teki 60 Yıllık C Tipi Cezaevi\'nin Yıkımına Başlandı

İzmit'in Serdar Mahallesi'nde o dönemde yerleşim birimi dışında kalan 1955 yılında yaptırılan ve birkaç ay önce boşaltılan İzmit C Tipi Cezaevi'nin yıkımına başlandı.

04.04.2015 15:42  Güncelleme: 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in Serdar Mahallesi'nde o dönemde yerleşim birimi dışında kalan D-100 Karayolu kenarında 1955 yılında yaptırılan ve birkaç ay önce boşaltılan İzmit C Tipi Cezaevi'nin yıkımına başlandı. Cezaevi'nden boşalacak yaklaşık 11 dönümlük alan üzerine okul inşa ettirilecek.

Geçtiğimiz yıl, kapasitenin çok üzerinde tutuklu ve hükümlü konulduğu için isyan da çıkan, koğuşları ateşe verilen İzmit C Tipi Cezaevi, buradaki mahkulların Kandıra T Tipi ve Düzce Cezaevlerine dağıtılmasının ardından içi de boşaltılmıştı. Daha önce aralarında yılmaz Güney'in de bulunduğu birçok ünlünün de yattığı, 12 Eylül döneminde bazı idamların da gerçekleştirildiği İzmit C Tipi Cezaevi'nin yıkımı sembolik bir törenle gerçekleştirildi. Yılık törenine, daha önce 1990'lı yıllarda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan, şu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük de katıldı. İş makinası ile duvarlara ilk kepçe darbesi bulunmadan önce yıkıma katılanlar Cezaevinin içini gezdi.

Yıkım sırasında kepçeyi kullanan Bakan Fikri Işık duvara birkaç darbe burmasına rağmen yıkmayı başaramadı. Daha sonra gelen görevliler yıkımı başlatırken, Bakanı Fikri Işık şunları söyledi:

'Çağın şartlarına uygun olmayan bir binaydı ve bir an önce yıkılması gerekiyordu. Bazı sebepler, ihtiyaçlar nedeniyle boşaltılması ve yıkımı gecikti. Az cezaevi çok eğitim yuvası olsun gayreti içindeyiz. Cezaevine giden yolları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Buraya okul yapılacak ve İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesi taşınacak"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'teki 60 Yıllık C Tipi Cezaevi'nin Yıkımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement