Jandarma Genel Komutanı Mendi Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Jandarma Genel Komutanı Mendi Azerbaycan'da

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, İçişleri Bakanı Ramil Usubov'la görüştü.

04.05.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, İçişleri Bakanı Ramil Usubov'la görüştü.

Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede konuşan Usubov, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tarihi, milli, dini ve kültürel bağlara dayandığını belirtti.

Azerbaycan'ın 1991'de bağımsızlığını elde ettikten sonra Türkiye ile ilişkilerin gelişmeye başladığını hatırlatan Usubov, Azerbaycan ordusunun kurulmasında Türkiye Jandarma Komutanlığının büyük rol oynadığını kaydetti.

Usubov, ordunun profesyonelliğinin artırılmasında ve eğitilmesinde sağladığı katkılar için Türkiye Jandarma Komutanlığına teşekkür etti. Görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Orgeneral Mendi, temasları kapsamında merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Azerbaycan Dahili Ordular Komutanı ve İçişleri Bakanı Yardımcısı Korgeneral Şahin Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral İhsan Başbozkurt'un da eşlik ettiği Mendi, Bakü Şehitler Hiyabanı'ndaki Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk sundu.

Bakü Türk Şehitliğine geçen Mendi, buradaki anıta çelenk bıraktıktan ve saygı duruşunda bulunduktan sonra, şehitlikteki deftere şunları yazdı:

"Aziz şehitlerimiz. Yüce mefkureler uğruna canlarını feda eden sizler, tarihimizin altın sayfalarını şereflendirdiniz. Türk milleti, sizlerin destansı mücadelenizi ve kahramanlıklarınızı her zaman minnetle ve şükranla anacaktır. Aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhlarınız şad olsun!"

Orgeneral Mendi, Azerbaycan temasları çerçevesinde Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la da görüşecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Genel Komutanı Mendi Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement