Jandarma Genel Komutanı Org. Mendi TSK Güçlendirme Vakfı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Jandarma Genel Komutanı Org. Mendi TSK Güçlendirme Vakfı'nı Ziyaret Etti

Jandarma Genel Komutanı Org. Mendi TSK Güçlendirme Vakfı\'nı Ziyaret Etti

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bir nezaket ziyaretinde bulundu.

21.11.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bir nezaket ziyaretinde bulundu. TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü E.Korg. Orhan Akbaş'ın kapıda karşılamasının ardından geçilen görüşmelerin samimi bir ortamda gerçekleştiği bilgisi verildi.

Görüşmede TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş, Org. Mendi'ye Vakfın ve savunma sanayiine yön veren bağlı ortaklıkların çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vakıf Genel Müdürü Akbaş, tarafından Türkiye'deki savunma sanayiinin gelişiminde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın bir dönüm noktası olduğunu, harekat sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu silah, araç ve gereçlerinin tedarikinde karşılaşılan sorunların giderilmesi maksadıyla, savunma ihtiyaçlarının yerli imkanlarla karşılanmasının öneminin kavrandığı ve modern ulusal savunma sanayiinin ilk adımlarının bu dönemde atıldığı belirtildi.

Vakıf Genel Müdürü Akbaş, 1987 yılında TSK Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasının ardından şirketleri vasıtasıyla, Türk Savunma Sanayiinin gelişiminde büyük bir sorumluluk üstlendiğinin altını çizdi.

Akbaş, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında ASELSAN'ın 62. TUSAŞ'ın 78. sıraya yükseldiğini vurgulayarak diğer vakıf şirketleri olan ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN'ın da çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam ettiğinin bilgisini verdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ise Türk Halkının çok değerli bağışlarıyla desteklenen Vakıf ve Vakıf Bağlı Ortaklıklarının bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen TSK Güçlendirme Vakfı ve Vakıf şirketi çalışanlarına başarılar diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma Genel Komutanı Org. Mendi TSK Güçlendirme Vakfı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement