Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Etkinlikler kapsamında Ankara'da ikamet eden şehit aileleri ile gaziler ve ailelerine, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün ev sahipliğinde yemek verildi Orgeneral Yörük: "Şehit ve gazilerin fedakarlığı, kahramanlığı, güzel yurdumuzun her köşesinde emniyet ve asayiş hizmetlerini zor koşullar.

13.06.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün ev sahipliğinde, şehit aileleri ile gazi ve ailelerine yemek verildi.

Jandarma Lojistik Komutanlığınca, Güvercinlik Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlasındaki sosyal tesislerde verilen yemekte, Orgeneral Yörük, şehit Orgeneral Eşref Bitlis'in eşi Şükran Bitlis ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Tandoğan'ın yanı sıra şehit yakınları ve gazilerle birlikte aynı masada oturdu. Diğer subaylarda yemeklerini yine şehit aileleri ve gazilerle yedi.

Yörük, komutanların şehit yakınları ve gazileri çiçeklerle ve ay-yıldızlı rozetle karşıladığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Şehit ve gazilerin fedakarlığı, kahramanlığı, güzel yurdumuzun her köşesinde emniyet ve asayiş hizmetlerini zor koşullar altında özveriyle yerine getiren Jandarma Genel Komutanlığı personelinin 175 yıldır yolunu aydınlatan en büyük ışık olmuştur" dedi. Orgeneral Yörük, şöyle konuştu:

"Üzerinde yaşadığımız topraklar, hür ve bağımsız olmanın onurunu yaşayarak, geleceğe güvenle bakabilmemizi, jandarma teşkilatının bugünkü onurlu ve güçlü konumunu aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bütün yüreğimle ifade etmek istiyorum. Jandarma Genel Komutanlığının komutanı olarak özellikle belirtmek istiyorum ki, verdiğiniz onurlu hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, yaşadığınız sıkıntıları bir nebze olsun azaltabilmek için çalışmak bizler için şerefli bir sorumluluktur. Acılar paylaşılarak, sevinçler paylaşılarak çoğalır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimiz Türk milletinin gurur kaynağıdır. Onlar, birlik ve beraberliğimizin, devletimizin varlığının güvencesi olarak, sonsuza kadar milletimizin daima gönlünde yaşayacaklardır.

175 yıllık tarihinde milletine hizmet görevi esnasında binlerce evladını şehit veren kahraman bir teşkilatın mensupları olarak aziz şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz siz değerli ailelerimizin her zaman, her yerde ve her şartta yanında, yardımında ve hizmetinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla eğiliyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement