Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı

Yozgat'ta, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2016 17:58

Yozgat'ta, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının başarılarla dolu bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Özellikle Güneydoğu'da son dönemde terörle mücadelede jandarma teşkilatının büyük başarılarının olduğunu ifade eden Yurtnaç, "Jandarma teşkilatımız geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli ve büyük başarılara imza atmakta. Özellikle Güneydoğu'da terörle mücadelede jandarma teşkilatımız büyük başarı gösterdi. Bu başarıların gösterilmesi esnasında da şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Tarih boyunca bu vatan şehit ve gazi vermiştir. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum." dedi

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım da Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamanın gurur, onur, mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Jandarmanın 177 yıllık başarılı ve köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Yıldırım, "Jandarma Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, narkotik köpekleri Alem ve Has ve iz takip köpeği Üzüm eğitmenleri eşliğinde gösteri yaptı.

Daha sonra, kutlamalar kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement