Jandarma ve Öğrenciler 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Jandarma ve Öğrenciler 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Sulakyurt ilçesinde Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarma ve öğrenciler birlikte fidan dikti.

25.04.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sulakyurt ilçesinde Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarma ve öğrenciler birlikte fidan dikti.

Sulakyurt Jandarma Hatıra Ormanı'ndaki fidan dikim törenine Kaymakam Harun Kazez, Kırıkkale İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Galip Kocaman, okul müdürleri, öğrenciler ve jandarma personeli katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Kazez, yöredeki yeşil örtünün daha da artırılması için ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Fidan dikiminin yeşili koruma ve yaşatma adına büyük önem taşıdığını belirten Kazez, şunları kaydetti:

"Hepimizin bildiği gibi ormanlar sağlığımız için ve dünyamız için son derece önemli. İlçe genelinde çeşitli etkinliklerimizle gerek şehir merkezi yakınlarına gerekse köylerimizdeki müsait alanlara fidan dikimi yapılarak daha çok yeşil alan oluşturmak için faaliyetlerimiz devam etmektedir. Fidan dikmek insanın hayatında yapacağı en hayırlı işlerden biridir. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Bugünkü etkinliğimizde jandarma personeli ile birlikte öğrenciler de fidan dikerek yeşile destek verdiler. Bu etkinlik sayesinde bir yandan fidan dikimi yapıldı, bir yandan da yeşili artırma ve koruma bilinci de gelişmiş oldu."

Konuşmaların ardından fidanlar, jandarma öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Fidanlara ilk can suyu da yine öğrenciler ve jandarma tarafından verildi.

Jandarma, etkinlik sonunda ormanlık alana 30 metre yüksekliğinde bayrak direği dikerek, göndere Türk Bayrağı çekildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma ve Öğrenciler 500 Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • emre sürer: çok güzel bir faaliyet olmuş 0 0 Yanıtla

Advertisement