Jandarmadan Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Jandarmadan Kan Bağışı

Jandarmadan Kan Bağışı

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli personel, düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 23 ünite kan bağışladı.

05.02.2015 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli personel, düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında 23 ünite kan bağışladı.

Antalya Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin talebi doğrultusunda Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen kan bağışı kampanyasında 23 ünite kan toplandı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli personel ve eratın katılımı ile düzenlenen kan bağışı kampanyalarını belirli aralıklarla tekrarladıklarını belirten Antalya Kızılay Kan Bağış Merkezi doktoru Erkan Kaya: "Kızılay Kan Merkezi olarak Jandarma'dan kan bağışı talebimiz oldu. İlçe Jandarma Komutanlığımız da sağ olsun bizi kırmadılar. Antalya bölgesi kan ihtiyacının yoğun olduğu bir bölge. Çünkü organ nakli yapan hastanelerimiz var. Onun dışında kan ihtiyacının yoğun olduğu hastaneler var. Ayrıca Talasemi, Akdeniz Anemisi hastaları düzenli kan alma durumundalar. Bu hastaların kan ihtiyacından dolayı Antalya'nın çok ciddi kan ihtiyacı oluyor. Bizde bunu karşılayabilmek için her gün 5-6 ekip merkezden çıkartıp Antalya'nın merkezi ve ilçeleri olsun bizi kabul eden yerlere kan bağış kampanyaları düzenliyoruz. Manavgat ilçeler bazında değerlendirdiğimiz zaman bizim en verim aldığımız ilçelerin başında geliyor. O yüzden Manavgat'a minimum haftada en az 2 ekibimiz oluyor. Bazen hafta sonları ile beraber bu ekip sayısı Dörde kadar çıkabiliyor. Manavgat'tan çok ciddi kan bağışı toplayabiliyoruz. Manavgat halkı bu konuda duyarlı. Manavgat bizim yüzümüzü güldüren bir ilçe. Hatta ilerleyen zamanlarda bir ihtimal Buraya kurumumuz tarafından kalıcı bir ofis açılma durumu bile var. Ben buradan vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Düzenli bağışçılarımız zaten bu konunun bilincinde. Bunun dışında ilk defa kan verecek yada biraz bu konuda çekimser olan vatandaşlarımızın da kan ihtiyacı olabileceğini düşünerek kan bağışlarını biraz daha bu yönde değerlendirmelerini istiyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarmadan Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement