Jandarmanın Eğitimli Köpeği 'Akşam', Otomobildeki 10 Kilo Eroini Buldu - Son Dakika
Güncel

Jandarmanın Eğitimli Köpeği 'Akşam', Otomobildeki 10 Kilo Eroini Buldu

Jandarmanın Eğitimli Köpeği \'Akşam\', Otomobildeki 10 Kilo Eroini Buldu

Van- Erciş karayolunda durdurulan bir otomobilde yapılan aramda 10 kilo 973 gram eroin ele geçirildi.

30.12.2014 14:36

Van- Erciş karayolunda durdurulan bir otomobilde yapılan aramda 10 kilo 973 gram eroin ele geçirildi. Yetkililer, uyuşturucu taşınması için otomobilde özel bir zulanın yapıldığını, bu zulayı da Van'da 1 yıldır görev yapan 5 yaşındaki Belçika Malinois cinsi 'Akşam' adlı köpeğin bulduğunu söyledi.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 2014 yılı içerisinde 915 kilo eroin ele geçiren ekipler, yılın son uyuşturucu operasyonunu ise dün gerçekleştirdi. İstihbarat çalışmalarında batı illerine uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Van'dan Erciş yönüne giden otomobili, Van- Erciş Karayolu üzerinde bulunan Tuşba İlçesi Tımar Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında durdurararak arama yaptı. Yapılan ön aramalarda uyuşturucu bulunamayınca devreye 1 yıldır Van'da görev yapan 5 yaşındaki Belçika Malinois cinsi 'Akşam' adlı eğitimli köpek girdi. Titizlikle aracı koklayan 'Akşam', aracın tampon bölgesine gelince de tepki verdi.

ÖZEL ZULA YAPMIŞLAR

Yapılan incelemede aracın farları sökülerek tampon bölgesinde özel olarak yapılmış bir zula tespit edildi. Zulada yapılan aramada ise 10 kilo 973 gram eroin bulundu. Yetkililer, zulayı tespit eden ve uyuşturucu kaçakçılarına büyük darbe vuran 'Akşam'ın 2014 yılı içerisinde ele geçirilen uyuşturucunun ele geçmesinde da büyük katkı sahibi olduğunu söyledi.

Bu arada  eroinle ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsünün mahkemece tutuklandığı bildirildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarmanın Eğitimli Köpeği 'Akşam', Otomobildeki 10 Kilo Eroini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement