Jean Efflam Bavouzet-İstanbul Resitalleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Jean Efflam Bavouzet-İstanbul Resitalleri

Jean Efflam Bavouzet-İstanbul Resitalleri

İstanbul Resitalleri 10. Sezon Açılışı, 2007'de ilk resitali vermek üzere Türkiye'de gelen, İstanbul Resitalleri'nin ilk sanatçısı, dünyaca ünlü Fransız piyano virtüözü Jean Efflamm Bavouzet ile gerçekleşiyor!

15.10.2016 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Resitalleri 10. Sezon Açılışı, 2007'de ilk resitali vermek üzere Türkiye'de gelen, İstanbul Resitalleri'nin ilk sanatçısı, dünyaca ünlü Fransız piyano virtüözü Jean Efflamm Bavouzet ile gerçekleşiyor!

Dünya onu Chicago Senfoni'nin efsanevi şefi Georg Solti'nin son keşfi olarak tanımış; 2007'de İstanbul izleyicisinin karşısına New York Times'ın "klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı" Classics Today'in "Şapka kaldırın! Dahi bir Liszt yorumcusu!" referanslarıyla çıkmıştı.

2009'da Debussy albümü ile BBC Music Ödülleri'nde "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü" 2011 ve 2014'te Ravel ve Prokofiev albümleri ile Gramophone Ödülleri'nde "En İyi Konçerto" ödülleri de Bavouzet'nin oldu!

Son 10 yılda birbiri ardına çıkan müthiş albümleri ve ayakta alkışlanan konserleri ile dünya klasik müzik çevrelerinden en iyi ödül ve ünvanları adeta bir mıknatık gibi üzerine çeken sanatçı ICMA'da (International Classical Music Awards) 2011'de "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü" ödülünün sahibi olurken ertesi yıl 2012'de de "Yılın Sanatçısı" seçildi.

Gramophone Magazine, Pierné concerto albümünü "Editörün Seçimi" etiketiyle yayınladı. Haydn'nın piyano sonatlarını kaydettiği 2. albümü Pizzicato'dan "Supersonic" alırken "Haydn: Piano Sonatas Vol.3" adıyla yayınlanan 3. Haydn albümü BBC Music Magazine'de "Ayın En İyi Enstrümantal Albümü" seçildi. Ayrıca Classic FM Magazine de Editor's Choice ve Gramophone'da "Critic's Choice" etiketleriyle yayınladı. "Falla: "Nights in the Garden of Spain" and other stage works" albümü de 2012'de The TIMES'da "Haftanın CD'si" ve Mart 2012'de BBC Music Magazine'de "Ayın CD'si" seçildi. Aralık 2013'te yayınlanan Beethoven Sonatları dizinin 2. albümü Gramophone Şubat 2014 sayısında "Editorün Seçimi" etiketini aldı. 2014'te yayınlanan Prokofiev albümü ise Mart 2014'te hem "Ayın Albümü" seçildi hem de 2014 Gramophone Ödülleri'nde "Yılın En İyi Konçerto" ödülünü Bavouzet'ye kazandırdı. Eylül 2014'te yayınlanan Janacek albümünü, Aralık 2014'te Stravinsky albümü takip etti. "İki piyanist için uyarlamalar" başlığını taşıyan ve Mayıs 2015'te yayınlanan albümünde François Frédéric Guy ile Debussy, Stravinsky ve Bartok seslendirdi. The Sunday Times'da "Haftanın Albümü" seçilen bu albümünün hemen ardından Ağustos 2015 Gabriel Pierne'nin orkestral çalışmalarını yorumladığı albümü piyasaya çıktı. Klasik müzik alanında dünyanın önde gelen plak şirketlerinden Chandos Records'un exclusive sanatçısı olan Jean-Efflam Bavouzet'nin bugüne kadar kadar yayınlanmış 30'dan fazla albümü bulunuyor.

İstanbul Resitalleri "sıradışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2016-2017 Sezonu diğer konserleri için lütfen .

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Jean Efflam Bavouzet-İstanbul Resitalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement