Judo Grand Prix Müsabakalarına Doğru - Son Dakika
Spor

Judo Grand Prix Müsabakalarına Doğru

Judo Erkek ve Kadın Milli Takımları, 1-3 Nisan'da Samsun'da düzenlenecek Judo Grand Prix müsabakalarının hazırlıklarını Samsun'da sürdürüyor.

29.03.2016 21:54

Judo Erkek ve Kadın Milli Takımları, 1-3 Nisan'da Samsun'da düzenlenecek Judo Grand Prix müsabakalarının hazırlıklarını Samsun'da sürdürüyor.

2016 Rio Olimpiyatları öncesi puan açısından büyük önem taşıyan Judo Grand Prix, 1-3 Nisan tarihleri arasında Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacak. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Grand Prix'e 73 ülkeden 186'sı kadın toplam 472 sporcu mücadele edecek. Turnuvaya Türkiye Judo Milli Takımı da 27'si kadın 53 sporcu ile katılacak.

Turnuva öncesinde Samsun'a gelen Türkiye Judo Milli Takımı, hazırlıklarını Atatürk Spor Salonunda sürdürüyor.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Grand Prix'de 7+7 toplam 14 sıklette yarışacağını söyledi.

Bu turnuvanın öneminin 2016 Rio Olimpiyatlarına tam puan vermesi olduğuna dikkat çeken Uysal, "Bu Grand Prix çok önemli. Bu turnuvanın ardından 3 turnuva daha yapılacak ve kota ortaya çıkacak. Şuan bizim sporcularımız, 5 sıklette 8 sporcu kotasının içinde ve yarışmaya devam ediyorlar. Bu turnuvada ilk üçe girerlerse diğer turnuvaları daha da garanti altına almış olacaklar. İnşallah olimpiyatlara 5 sıklette 8 sporcu ile katılma sayısını yakalayacağız." diye konuştu.

2020 yılındaki olimpiyatlara katılacak takımınında Samsun'da yarışacağını belirten Uysal, "Onun için 'sporcularımız bu fırsatı iyi değerlendirirler' diye ümit ediyorum. Çünkü bunun hemen arkasından düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında burada iyi performans gösterip ilk 5'e giren sporcularımızı sıkletinde kotada boşluk varsa biz onları da şampiyonaya götüreceğiz." dedi.

Öte yandan Milli Takım kadrosunda olimpiyat kotasında kadınlarda Dilara Lokmanhekim, Büşra Katipoğlu, Belkıs Zehra Kaya ve Kayra Almira Sayit, erkeklerde ise Bekir Özlü, Ahmet Şahin Kaba, Sinan Sandal, Hasan Vanlıoğlu yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Judo Grand Prix Müsabakalarına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement