Kadem Antalya'dan "Geleceğe İşbaşı Projesi" - Son Dakika
Güncel

Kadem Antalya'dan "Geleceğe İşbaşı Projesi"

Kadem Antalya\'dan "Geleceğe İşbaşı Projesi"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği tarafından yürütülen ve yetiştirme yurdundaki genç kızların mesleki eğitim alarak istihdamının sağlanmasını amaçlayan "Geleceğe İşbaşı Projesi", bu ay sonunda başlayacak.

13.02.2017 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği tarafından yürütülen ve yetiştirme yurdundaki genç kızların mesleki eğitim alarak istihdamının sağlanmasını amaçlayan "Geleceğe İşbaşı Projesi", bu ay sonunda başlayacak.

KADEM Antalya Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, KADEM Antalya, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştireceği proje ile Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için geleceği yakalayabilecek, yetenekli, girişimci, nitelikli ve toplumsal değerleri muhafaza edebilen kadınların yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında yaklaşık 25 genç kızın çalışabilecekleri branşlar, anket yapılarak tespit edilecek.

Kızlara alanında uzman kişiler tarafından meslek eğitimleri, sosyal ve psikolojik destek verilecek.

Moda tasarımı, turizm-otelcilik ve çocuk gelişimi eğitimleri sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak kursiyerlere, sponsorların işbirliği ile staj ve istihdam imkanı sağlanacak.

Proje ile sivil toplum-kamu iş birliği modeli oluşturulacağını belirten KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, bu ayın sonunda başlayacak proje kapsamında ilk toplantılarını KADEM Ulusal Projeler ve Eğitim Uzmanı Güllü Sonakalan ve paydaş kurumlarla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Taş, "Geleceğe İşbaşı Projesi ile devletin koruması altındaki genç kızlara mesleki eğitim ve iş imkanı sunuyor. Projenin 12 ayda tamamlanmasını öngörüyoruz. Geleceğe İşbaşı Projemizde genç kızlarımız kendi ilgi alanlarına göre belirlenen tekstil tasarımı, turizm otelcilik, bilişim teknolojileri ve grafik tasarımı konularında mesleki eğitimi almakla işe başlamış olacaklar." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadem Antalya'dan 'Geleceğe İşbaşı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement